Prestolonaslednik Aleksandar posetio Užice (video)

UŽICE-Povodom početka obeležavanja 130 godina postojanja osnovne škole Kralj Petar II prestolonaslednik Aleksandar posetio je danas ovu užičku školu,koja je jedna od dve škole u Srbiji koja nosi ime njegovog oca.

 

Učenicima ove škole prestolonaslednik Aleksandar je darivao komplete lektira za njihovu školsku biblioteku i zahvalio se što čuvaju i neguju uspomenu na njegovog oca Kralja Petra II.

“Uprkos višedecenijskoj komunističkoj propagandi koja se vodila protiv mog oca u otadžbini,vaša škola je ostala dosledna i idalje nosi njegovo ime.Budite uvereni da imate sve razloge,jer Kralj Petar je bio jedna od najtragičnijih ličnosti naše istorije.Ceo svoj život patio je za domovinom.Tuga za Jugoslavijom i Srbijom su ga ubile”,istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

 

Nakon obilaska škole prestolonaslednik je posetio i užičku opštu  bolnicu,kojoj je uručio monitor za operacionu salu vredan više od milion dinara dar Fondacije Princeze Katarine.

“Zadovoljstvo mi je što nastavljamo tradiciju dobre saradnje između vaše bolnice i humanitarnog fonda Princeze Katarine.Obavešteni smo da vam je ovaj uređaj bio neophodan i obećali smo da ćemo vam ga obezbediti.Uvek se trudimo da ispunimo obećanja i nastavićemo da to činimo i u budućnosti”,rekao je Prestolonaslednik.

 

Princeza Katarina je u aprilu otvorila novu kardiohirušku salu u Opštoj bolnici Užice,koja je opremljena iz donacije njenog fonda u vrednosti od 180 hiljada evra.

Po rečima direktorke Opšte bolnice Užice Jelene Raković Radivojević u proteklih 6 meseci u Užicu je tim na čelu sa profesorom Miljkom Ristićem i njegovim kolegama iz Beograda uradio 14 kardiohiruških intervencija u ovoj bolnici.

“Odobrena nam je i jedna subspecijalizacija iz kardiohirurgije,kao vid podrške Ministarstva zdravlja,kako bi se ove operacije češće radile u bolnici u Užicu”,istakla je Radivojević.

 

Godišnje oko 400 pacijenata iz Zlatiborkog okruga bude upućeno za Beograd za kardiohiruške intervencije.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.