Prestolonaslednik Aleksandar posetio Užice (video)

UŽICE-Povodom početka obeležavanja 130 godina postojanja osnovne škole Kralj Petar II prestolonaslednik Aleksandar posetio je danas ovu užičku školu,koja je jedna od dve škole u Srbiji koja nosi ime njegovog oca.

 

Učenicima ove škole prestolonaslednik Aleksandar je darivao komplete lektira za njihovu školsku biblioteku i zahvalio se što čuvaju i neguju uspomenu na njegovog oca Kralja Petra II.

“Uprkos višedecenijskoj komunističkoj propagandi koja se vodila protiv mog oca u otadžbini,vaša škola je ostala dosledna i idalje nosi njegovo ime.Budite uvereni da imate sve razloge,jer Kralj Petar je bio jedna od najtragičnijih ličnosti naše istorije.Ceo svoj život patio je za domovinom.Tuga za Jugoslavijom i Srbijom su ga ubile”,istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

 

Nakon obilaska škole prestolonaslednik je posetio i užičku opštu  bolnicu,kojoj je uručio monitor za operacionu salu vredan više od milion dinara dar Fondacije Princeze Katarine.

“Zadovoljstvo mi je što nastavljamo tradiciju dobre saradnje između vaše bolnice i humanitarnog fonda Princeze Katarine.Obavešteni smo da vam je ovaj uređaj bio neophodan i obećali smo da ćemo vam ga obezbediti.Uvek se trudimo da ispunimo obećanja i nastavićemo da to činimo i u budućnosti”,rekao je Prestolonaslednik.

 

Princeza Katarina je u aprilu otvorila novu kardiohirušku salu u Opštoj bolnici Užice,koja je opremljena iz donacije njenog fonda u vrednosti od 180 hiljada evra.

Po rečima direktorke Opšte bolnice Užice Jelene Raković Radivojević u proteklih 6 meseci u Užicu je tim na čelu sa profesorom Miljkom Ristićem i njegovim kolegama iz Beograda uradio 14 kardiohiruških intervencija u ovoj bolnici.

“Odobrena nam je i jedna subspecijalizacija iz kardiohirurgije,kao vid podrške Ministarstva zdravlja,kako bi se ove operacije češće radile u bolnici u Užicu”,istakla je Radivojević.

 

Godišnje oko 400 pacijenata iz Zlatiborkog okruga bude upućeno za Beograd za kardiohiruške intervencije.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.