Prvi sneg na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Na Zlatiboru je tokom vikenda pao prvi sneg. Danas ga ima manje od deset centimetara i sunce ga topi, ali su mu se turisti, kojih je na Zlatiboru oko sedam hiljada, obradovali zbog čarolija na snegu za decu i lepih pejzaža.

„Nisam očekivala sneg, oduševljana sam, vodim decu u Dino park“, priča majka dvoje mališana.

„Pravićemo sneška, šta drugo bake mogu da rade, baš je fino, volim što je pao“, kaže jedna baka.

Sneg je mali i topi se, pa je još rano da se spremaju staze za skijanje, ali je moguće uživati u šetnjama, razgledanju prirode, jahanju ili vožnji kvadovima.

„Sneg nas nije iznenadio, vreme mu je da pada, a kvadovi mogu da idu po ovakvom snegu i još dosta većem. Sada ima turista, ali ih više očekujemo sredinom decembra i za novogodišnje praznike“, priča Miloš Jeremić iz „Kvadova Zlatibor“.

Na Zlatiboru trenutno boravi sedam hiljada gostiju, a taj broj se vikendom povećava na deset hiljada, tvrdi direktor Turističke organizacija Zlatibor Vladimir Živanović.

„S obziriom da ovi jesenji meseci važe kao slabije posećeni, nas ovaj podatak posebno raduje. Svi turistički lokaliteti su uređeni, spremni i otvoreni za posete“, kaže Živanović koji se nada da će ovi snegovi dovesti više turista i pre zvanične zimske zezone koja će biti otvorena u drugoj polovini decembra.

Vreme će narednih dana biti slično kao i ovih dana, biće snega, susnežice, ali i sunca. Svi putevi, regionalni i magistralni do Zlatibora su prohodni, a lokalni se čiste.

You may also like...