Brnabić: Snažna podrška Vlade Republike Srbije u realizaciji projekata važnih za Užice (VIDEO)


UŽICE-Poseta Užicu u okviru karavana “Digitalna eksepdicija”, bila je prilika i za radni sastanak premijerke Ane Brnabić sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević.Tema sastanka bili su važni infrastrukturni projekti čija relaizacija je u toku ili tek treba da krene.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je da je za Vladu u ovom trenutku najvažniji početak radova na rekonstrukciji i dogradnji Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice. Po njenim rečima realizacija ovog projekta vrednog oko 80 miliona evra počeće naredne godine.

“Mi ćemo 2022. dakle sledeće godine krenuti u prvu fazu rekonstrukcije i dogradnje Zdravstvenog centra i Opšte Bolnice Užice. Prva faza vredna je 20 miliona evra i u ovom trenutku završena je projektno tehnička dokumentacija i revizija, tako da se ide dalje u proceduru dobijanja neophodnih dozvola. Drugi izuzetno važan projekat o kojem se decenijama priča krenućemo takođe naredne godine, a posebno mi je danas važno da vam kažem da smo ga već budžetirali, a to je obilaznica oko Užica projekat vredan 25 do 30 miliona evra. Sledeće nedelje će se potpisati ugovor o izradi projektno tehničke dokumentacije tako da naredne godine krećemo u u izgradnju obilaznice”,izjavila je Brnabić.

Premijerka je naglasila i značaj auto puta koji u toku naredne godine stiže do Požege i izrazila nadu da će odmah moći da se krene u izgradnju deonice, važne za Užice, do Kotromana.

foto.grad uzice

Grad Užice dobiće podršku i za izgradnju novog vrtića na Carini.

“Znam da je potreban još najmanje jedan vrtić,a za mene i sve u Vladi to su najlepši projekti. Dobila sam informaciju da je završena projektno tehnička dokumentacija i mogu da garantujem podršku Vlade Republike Srbije, jer to moramo da završimo”, dodala je premijerka Brnabić.

Tokom ovog radnog sastanka u kabinetu gradonačelnice bilo je reči i o ostalim projektima vezanim za zaštitu životne sredine i smanjenje aerozagađenja. I tu će kako se moglo čuti, kao i do sada Užice imati podršku resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.