Brankica Jeremić i Dušan Blagojević dobitnici priznanja “Cvet jednakosti”

UŽICE-I ove godine, u okviru manifestacije “Kikini dani”uručena su priznanja “Cvet jednakosti” i nagrade najuspešnijima na novinarskom i literarnom konkursu za učenike srednjih škola. Priznanje “Cvet jednakosti” pripao je Brankici Jeremić, dugogodišnjoj saradnici Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga u Užicu i ekspertu socijalne inkluzije za doprinos unapređenju socijalne zaštitei novinaru “Glasa Podrinja” Dušanu Blagojeviću.

Na novinarski konkurs pristiglo je 17 radova iz cele Srbije u četiri kategorije: za televizijski, radijski prilog i za tekstove na internetu i u štampanim medijima.

Brankica Jeremić i Dušan Blagojević dobitnici priznanja “Cvet jednakosti” 2
Brankica Jeremić, Foto: RCOSIUE

Za najbolji prilog na internetu nagrađena je Dragana Kožan, sa tekstom objavljenim na portalu Zdravo Pančevo, dok je za televizijski prilog nagrada pripala Ilijani Berber sa TV Vojvodina.

Za najbolji radio prilog nagrađena je novinarka  Radio Beograda 1, Tijana Sibinović.

Dušan Blagojević, novinar nedeljnika “Glas Podrinja” je pobednik u kategoriji štampanih medija, ali i sveukupni pobednik novinarskog konkursa, kome je pripao i “Cvet jednakosti”.

foto.RCOSIUE

Na literarnom konkursu za učenike srednjih škola žiri je ocenjivao 10 radova.

Prvu nagradu je osvojila Branka Mlađenović, učenica Ekonomske škole, drugu Nevena Milović, dok je treća Tamara Đurić, učenica Medicinske škole.

Ovo su deveti „Kikini dani“, u znak sećanja na Tijanu Kiku Petrović i njenu borbu za stvaranje jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom.

Danas,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.