Sportska sala u Sevojnu predata na korišćenje OŠ “Aleksa Dejović” (VIDEO)

SEVOJNO – Novoizgrađena sportska sala u Sevojnu dobila je upotrebnu dozvolu, čime su se stekli uslovi da ovaj objekat bude predat na korišćenje OŠ “Aleksa Dejović”. Za početak salu će koristiti učenici za časova fizičkog vaspitanja, a kada stigne oprema, biće dostpupna i sportskim klubovima.

“Posle svih poteškoća koje su pratile izgradnju sportske sale u Sevojnu, uspeli smo da ispunimo neophodne uslove i dobijemo upotrebnu dozvolu. Drago nam je da konačno možemo da predamo ovaj objekat na korišćenje učenicima OŠ “Aleksa Dejović”. Po završetku tendera za opremu vrednu oko 6 miliona dinara, salu će moći da koriste i sportskih klubovi, kulturnu umetnička društva i svi ostali Sevojničani”, istako je Dragoljub Stojadinović ,zamenik gradonačelnice Užica koji je učenicima uručio lopte za više sportova.

On je podsetio i da je sve neophodne procedure, pa i tender za opremu i mobilijar, raspisivalo Ministarstvo omladine i sporta koje je i finansiralo izgradnju sa 467 hiljada evra.

Grad je, po rečima direktora JP “Užice razvoj” Nikole Maksimovića, uradio kompletnu projektno tehničku dokumentaciju.

“Obaveza grada bili su infrastrukturni radovi. Urađeni su je priključci na vodovod, kanalizaciju, struju i toplovod. Takođe, uradili smo i kompletno parterno uređenje i potporne zidove oko samog objekta, a ispred hale urađen je saobraćajni poligon za decu”,kaže Maksimović.

Maksimović ističe i da je urađen projekat rekonstrukcije stare sale u školi, koji predviđa adaptaciju tog prostora za dodatne učionice kako bi škola mogla da pređe na jednosmenski rad.

Novom prostoru najviše su se obradovali učenici, jer po rečima direktorke Irene Drndarević sada imaju potpuno novu salu.

“Važno nam je što je sala stavnjena u funkciju baš sada, jer zbog radova u školi u Krvavcima, 140 učenika te škole nastavu pohađa ovde u matičnoj školi. Svi oni koristiće salu za časove fizičkog vaspitanja, a kada bude opremljena i bezbedna za rad moći ćemo da obezbedimo i korišćenje svim sportskim klubovima koji budu aplicirali „,rekla je Drndarevićeva.

Sporstka sala izgrađena pri OŠ “Aleksa Dejović” površine je 1 000 kvadratnih metara i namenjena je za sve sportove. Ima kapacitet od oko 80 mesta za publiku, tako da će biti pogodna i za određena manja takmičenja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.