Beograđanke na Tari (VIDEO)

TARA – Uskršnji praznici i 1. maj doveli su mnogobrojne turiste na Taru. Skoro svi smeštajni kapaciteti su bili popunjeni sedmicama pre praznika, a turisti su uživali u netaknutoj prirodi.

Ružica i Danica su drugarice koje su odlučile da beogradsku gužvu zamene netaknutom prirodom na Tari. Prvi put su došle na ovu planinu pre 15 godina i od tada joj se stalno vraćaju.

„Poslednjih godinu dana bila sam tri puta na Tari, na leto, za novogodišnju noć i sada“, kaže Ružica Stojakov.

Njih dve uglavnom dolaze sa većim društvom, ali za uskršnje praznike rešile su da odu same i da uživaju u svim čarima koje nudi ova planina.

„Prošlo leto nas je bilo petoro, pa kasnije za novu godinu nas pet je bilo na Tari, a sada smo samo tu ja i moja prijateljica Dara“, kaže ona.

Šetnja stazama Tre
Foto: ZooMUE

Ružica i Danica najviše vole šumu, pa dane provode šetajući dugačkim stazama.

„Obilazimo sve, šetamo. Juče smo svratili u Javor na čorbu i kafu. Ovde nam najviše odgovara priroda i sunce“, ističe Ružica.

Kao i svi koji dođu na Taru, i ove dve beograđanke se trude da što češće posete ovu planinu jer,kako kažu, gradska buka i zagađen vazduh im ne prijaju.

„Beograd mi ne odgovara jer je težak vazduh, a i vlage ima dosta. Ovde mi sve odgovara, osećam se psihički bolje“, rekla je Danica Bopsić.

Danica i Ružica ostaju na Tari do utorka, a dok ne se ne vrate u Beograd, žele da odu na izlet sa grupom turista.

„Možda odemo na neki izlet, videćemo šta se nudi. Dogovorićemo se ja i moja drugarica Ruža“, kaže Danica.

A turisti koji nisu uspeli da dođu ovaj vikend na Taru, moći će da se upoznaju sa svim čarima koje ona nudi i u narednom periodu.

„U blizini Tare nalazi se i Zlatibor, Mećavnik, manastir Rača, Zaovine. Turisti mogu da posete i Mitrovac, s obzirom da je sad lepo vreme. Neće im biti dosadno“, objašnjava upravnik hotela „Omorika“ Miroljub Popović.

Turisti ne moraju da čekaju da se otvore granice kako bi putovali jer na Tari mogu pronaći prirodu, zelenilo, borove i mir.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.