Bayblade arene u Užicu ujedinile mališane (VIDEO)

UŽICE – Dečja igra  iz čuvenog crtaća Bayblade oživela je na igralištima u Užicu. Arene, napravljene od starih satelitskih antena – sređene, ofarbane i osvežene nalepnicama, dobile su novi život, a na njma mališani satima odmeravaju veštinu bacanja čigre. I što je najvažnije, umesto za računarima vreme provode napolju i u društvu vršnjaka.

Posle Novog Sada Užice je drugi grad u kojem postoje bayblade arene na otvorenom. Pravila igre su jednostavna, ali ipak treba malo spretnosti da se čigra zavrti za pobedu. Snalazili su se ovi mališani kako su znali i umeli dok nisu imali ovakve arene.   

„Koristili smo lavore koji su stalno pucali, a sada je mnogo bolje“, pričaju oduševljeni mališani koji u igri provode i po nekoliko sati.

Iz Udruženja Roditelj, koje je i pokrenulo ovu akciju, ističu da im je želja bila da deca što više vremena provode napolju, bez telefona i kompjutera. Sugrađani su podržali ovu ideju i poskidali satelitske antene sa krovova kako bi deci omogućili druženje i zabavu. 

„Lepo je videti decu da se druže, ali i da negujemo dobre komšijske odnose“, kaže Marina Nedović Jevtić iz Udruženja „Roditelj“.

Pre nego što dobiju novu šansu antene se sređuju i farbaju, lepe se nalepnice i učvršćuju se na unapred određenim lokacijama. Plan je da do kraja godine, osim arene na plaži i u dvorištu čuvene „Šarulje“, bude postavljeno još šest arena – u Krčagovu, na Beloj zemlji, na Pori, u Sevojnu i Turici kao i u gradu kod vrtića Bambi.

Prva, koja je postavljena na gradskoj plaži, delimično je oštećena pa iz Udruženja „Roditelj“ apeluju na one koji su ovu igru prerasli da ih ne oštećuju kako bi najmlađi sugrađani mogli što duže da uživaju u ovakvom vidu zabave i druženja.      

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.