Akcija „Moje pravo da znam“ održana na trgu (VIDEO)

UŽICE – U organizaciji Beogradskog centra za ljudska prava na užičkom trgu održana je akcija „Moje pravo da znam“ i prezentacija vodiča koji upoznaje građane sa tim kako da postupaju u situacijama kada naiđu na nehuman tretman u zdravstvenim ustanovama, kao i kakve mehanizme zaštite mogu koristiti.

Ovu kampanju podržao je UN Women, a razvila se iz svedočanstva jedne Šapčanke koja je naišla na nehuman tretman u jednoj zdravstvenoj ustanovi.

„Tim povodom je i zaštitnik građana vodio postupak i taj slučaj je nekako inspirisao mnoge sugrađanke da progovore na tu temu. Te žene dale su snagu svima nama da pričamo više na tu temu, a podržale su nas i neke javne ličnosti. Samo dok smo otvorili štand sada na trgu nekoliko žena nam je prišlo i pokazalo da je upoznato sa temom, što potvrđuje našu tezu da su žene iz unutrašnjosti mnogo upućenije u ovu tematiku od žena iz velikih gradova“, kaže Sanja Radivojević iz Beogradskog centra za ljudska prava.

Karavan je obišao Niš, Beograd, Novi Sad, Šabac i Kragujevac, a očekuju da će naredne sredine obići još neke manje gradove.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.