„Zvrko i Robija“ turnir za 10 (VIDEO)

OZREM – Odlična organizacija turnira „Zvrko i Robija“ koji je trajao 6 dana i bio je prepun raznih događaja.

Ozrem je naselje u Srbiji u opštini Gornji Milanovac. Selo se nalazi na mognobrojnim kosama oko rečice Ozremice i njene pritoke Brusnice, a kakvo bi to selo bilo kada ne bi imalo svoj fudbalski klub.

Foto: Marjan Matović

FK Ozrem PMH se takmiči u Moravičkoj okružnoj ligi i drugu godinu za redom organizuje turnir pod imenom Zvrko i Robija, u znak sećanja na svoje nekadašnje igrače Dejana Nedeljkovića i Branka Janićijevića koji su na žalost prerano napustili ovaj svet. Oraganizator se potrudio da uslovi za igru budu maksimalno dobri i da se utakmice igraju u večernjim satima kako bi privukli veliki broj gledalaca, pa se igralo pod reflektorima. Takođe je na kraju svakog takmičarskog dana organizovan muzički program, odnosno žurke na otvorenom pa nije moglo da se desi da neko za 6 dana koliko je trajao ovaj turnir ne pronađe nešto za sebe.

Organizator turnira se nije zadovoljio samo sa ovim pa se došlo na ideju da se paralelno igra i turnir dečaka rođenih 2003/2004. godine gde je ekipa Metalca dočekala svoje vršnjake iz Arilja, Požege, Kragujevca, Valjeva, Kraljeva i dečaka sa Zlatibora. Ekipe su podeljene po godištima i u konkurenciji fudbalera rođenih 2003. godine do polufinala su stigli Borac i Kraguj gde su Čačani bili bolji i slavili rezultatom 1:0. U drugom polufinalu domaćin Metalac je bio boji od škole fudbala Crvena zvezda iz Gornjeg Milanovca, 3:0. Poražene ekipe su se sastale u utakmici za treće i četvrto mesto a škola fudbala Crvena zvezda je savladala Kraguj rezultatom 2:1. U funalu su se sastali Metalac i Borac. Pobednika u regularnom delu nije bilo pa se pristupilo izvođenju penala. Dečaci iz Metalca su bili precizniji pa su rezultatom 7:6 osvojili prvo mesto. Najbolji golman je bio Lazar Nakić a najbolji igrač i strelac turnira Luka Subotić.  Kod 2004. godišta treće mesto je osvojila ekipa Kraguja koja je savladala Požegu 1:0 a u finalu su opet bili opet Metalac i Borac. Ovoga puta Borac je bio bolji i rezulttaom 1:0 savladao Metalac i tako osvojio pehar. Najbolji golman u konkurenciji 2004. godišta je Mihajlo Milanović dok je nabolji igrač i strelac bio Mateja Milovanović.

Foto: Marjan Matović

Vraćamo se na turnir Zvrko i Robija gde je mesto za finale tražilo 11 ekipa. Turnir se igrao na igralištu fudbalskog kluba Ozrem PMH na kom su bila postavljena dva terena a broj prijavljenih ekipa je bio 11. Prve utakmice su krenule 3. jula i igralo se po grupama, jedna je brojala 6 a druga 5 ekipa.

Kako je turnir odmicao favoriti su se već nazirali pa su se u polufinalu  našli Apeks Velereč i Caffe Trim koji je bio ubedljiv, 5:1. U drugom polufinalu Tehnocar je bio bolji od Ozremice 3:1.

U borbi za treće mesto Apeks Velereč je minimalnim rezultatom 1:0 savladao Ozremicu a pre finala jagode sa šlagom. Veterani koji su upotpunili ovaj događaj. Domaći igrači u dresovima argentinske reprezentacije bili su bolji od Bućka, Rudija, Pera i njihove ekipe. Pokazali su da još uvek nije izbledela fudbalska magija a intervencija Rudija Pešovića govori da se on ipak bolje snalazi za volanom nego na golu. Ali to ovde nikome nije bilo bitno. Nakon ove utakmice usledilo je veliko finale.

Foto: Marjan Matović

Utakmica izmešu Caffe Trima i Tehnocara je  pokazala da je dostojna finala. Dosta prilika ali bez golova i na kraju su penali odlučili pobednika. Rešavali su golmani međusobno da bi Nikola Maleš bio uspešniji od svog kolege i doneo svojoj ekipi pehar i novčanu nagradu od 700 evra. Za najboljeg igrača proglašen je Luka Maksimović, nabolji golman je bio Nikola Maleš a najbolji strelac sa 10 pogodaka je Bojan Aleklsić.

Sada već tradicionalni turnir Zvrko i Robija je dobio najviše ocene, a kako rekoše organizatori za sledeću godinu će pokušati da spreme još bolji program, bolji fond nagrada i više ekipa.

ZooM

You may also like...