Petković sebe najviše kaznio

UŽICE-Vladajuća koalicija u Užicu napravila je niz propusta vezanih za usvajanje programa poslovanja javnih preduzeća u 2015. godini i zbog toga su sa umanjenjem decembarske plate za 10 odsto kažnjeni direktori šest javnih preduzeća,dva člana Gradskog veća,jedan načelnik i dva radnika gradske uprave i po funkciji zamenik gradonačelnika i gradonačelnik,kome je plata umanjena za 20 odsto,izjavio je  gradonačelnik Užica Tihomir Petković .

 

“Ti propusti se odnose na to da nisu ispoštovane određene preporuke Vlade Srbije vezane za iznos reprezentacije i još neke troškove ,kao i da materijal koji se našao pred odbornicima na sednici 30.decembra nije bio kvalitetno pripremljen.Zbog toga nisu usvojeni programi Niskogradnje,Aerodroma Ponikve,Velikog parka,Bioktoša,Gradske toplane i Gradske stambene agencije”,kaže Petković .

Odluka o kaznama ,kaže Petković,nije populistička i demagoška,već je došla posle političke blamaže na sednici lokalnog parlamenta i to baš kada su po prvi put programi poslovanja posle dugog niza godina bili pripremljeni u decembru.

“Nije sramota reći da smo pogrešili i nadam se da će nam ovo pomoći da više takve greške ne pravimo i kvalitetno radimo.Opozicija je trijumfovala na temi na kojoj smo mi trebali politički da poentiramo”,ističe Petković.

Komentarišući zahteve opozicije da u narednom periodu predloži smenu pojedinih gradskih većnika,kao i smanjenje plata direktora javnih preduzeća i i ukidanje nadoknade članovima nadzornih odbora, Petković naglašava da te odluke ne donosi on sam.

“Da se samo ja pitam neke od tih mera bi davno bile primenjene.U vladajućoj koaliciji u Užicu ima više stranaka i odluke se donose zajednički.Za sada nema konkretnog dogovora na zahteve opozicije”,naglašava Petković .

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.