Priprema za izgradnju Agro biznis centra

ČAJETINA-Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta Čajetine odbornici su obavešteni da se kreće sa pripremom za realizaciju i izgradnju „Agro biznis centra“. Očekuje se da bi u ovoj godini trebalo da bude raspisan tender za nabavku mehanizacije i da bude urađena hladnjača, a prema rečima direktora „Zlatiborskog eko agrara“, Marka Marića, to dokazuje da se situacija po ovo privredno društvo, posle svih problema izazvanih epidemijom, nesumnjivo poboljšava.

„Ta mehanizacija znači formiranje jednog mašinskog prstena, koji će biti uveliko od koristi seoskom stanovništvu. U tom kontekstu, gotova je projektna dokumentacija za proširenje mlekare „Naša Zlatka“, pripremamo dokumentaciju za izgradnju nove mlekare, kapaciteta 25 hiljada litara, a radiće se još hladnjača i sušara. Ali, idemo korak po korak. Ništa od toga ne radimo na svoju ruku, zato i ne žurimo. Želimo da to uradimo na pravi način, a nemamo primer na koji bismo se ugledali u Srbiji, a ni u okruženju. Zbog toga smo angažovali stručne ljude, niz naučnih institucija, koji su nam konsultanti na ovom projektu „, kaže Marić.

Naša Zlatka
Foto: ZooMUE

Žig „Dobro sa Zlatibora“ jedan je od rezultata koji su obeležili prethodni period poslovanja „Eko agrara“. Međutim, svaki poljoprivredni proizvođač koji želi da njegov proizvod ponese ovu oznaku kvaliteta, moraće da se prilagodi uslovima koji su neophodni.

„To nije neostvarivo po proizvođače. Ideja jeste naša, a treba da garantuje kvalitet, treba da se angažuje sertifikaciona kuća, što smo mi već uradili i onda da se krene u implementaciju ideje, odnosno dodeljivanje žiga. Suština cele priče je da onaj ko ponese žig mora da ima potrebnu vrednost i da time može da se pohvali“,objašnjava Marić.

Prema rečima direktora „Eko agrara“ Čajetina prednjači u Srbiji sa budžetom namenjenim poljoprivredi, s obzirom da su podsticajna sredstva za ovu godinu u iznosu od 40 miliona dinara. Dodaje i da će „Eko agrar“ popuštanje epidemijskih mera iskoristiti i za posetu što većem broju sajmova u narednom periodu, s obzirom da je proizvodnja hrana u skladu sa turističkom ponudom Zlatibora.

Zlatiborpress,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.