Žitelji ulica s promenjenim nazivima besplatno do novih ličnih isprava (VIDEO)

UŽICE – U Užicu će 1403 ulice dobiti nove nazive. U pitanju su uglavnom seoske mesne zajednice čije ulice nisu imale nazive i izdvojeni krakovi postojećih ulica, a iz gradske uprave napominju da će dobijanje kućnih brojeva i zamena ličnih isprava za žitelje ovih područja biti besplatni.

Veruje se da će ovim biti olakšan rad službenicima pošte, dostavi robe i drugim uslužnim delatnostima, s tim da će biti neophodno privikavanje na novu realnost.

„Mislim da treba obeležiti ulice koje nisu do sada imale naziv, radi orijentacije pre svega. Ali postojeće ne bih menjao“, kaže jedan od Užičana.

Imenovanje ulica usvojeno je odlukom Skupštine grada iz 2018. godine, a pilot projekat sproveden je prošle godine u opštini Sevojno.

„Prvomajska ulica u Sevojnu, najveća u toj opštini, nije imala kućne brojeve. Tako su se svi stanovnici te opštine, kao i nekoliko velikih preduzeća, vodili „bez broja“. To je nepotpuna adresa“, kaže Predrag Gavović, pomoćnik gradonačelnice za imovinsko-pravne poslove.

Po građane je najvažnije to što neće imati troškove zamene ličnih dokumenata, niti dobijanja i postavljanja kućnih brojeva. Prioritet je zamena lične karte, dok će ostali postojeći dokumenti važiti do prvobitnog isteka.

Nova imena za 1403 ulie u Užicu
Foto.ZooMUE

„Dovoljno je da ti meštani uzmu uverenje o adresi i kućnom broju za parcelu u kojoj žive, u Službi za katastar nepokretnosti. To treba da odnesu u SUP, gde će im nadležna služba promeniti ličnu kartu“, dodaje Gavović.

Kriterijum za dodelu imena ulicama uglavnom je podrazumevao znamenite ličnosti, tako je svoju ulicu u gradu na Đetinji dobio Stiv Tešić, dok je krak Ulice Stevana Mokranjca nazvan po Salvadoru Daliju. Gavović kaže da će. uz opravdane zahteve, biti moguće razmotriti sve pritužbe na nove nazive ulica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.