Blogeri i influenseri obišli Zapadnu Srbiju (VIDEO)

ZAPADNA SRBIJA – Posredstvom „Turističke organizacije regije Zapadna Srbija“ grupa blogera i influensera obišla je neke od najpoznatijih turističkih znamenitosti ovog regiona. Kako kažu, doživljena iskustva upotrebiće kako bi svojim čitaocima i gledaocima pokazali da njihova zemlja nudi dovoljno izbora za korišćenje odmora.

Ovčarsko-kablarska klisura, rimske terme u Čačku, Hadži Prodanova pećina, Crkva Svetog Ahilija, kao i seoska domaćinstva u okolini Ivanjice, neki su od sadržaja kroz koje su blogeri, fotografi i drugi predstavnici savremenih sredstava medijskog komuniciranja bili u prilici da upoznaju deo regije Zapadna Srbija.

„Zašto sam izabrala Zapadnu Srbiju? Zato što sam došla u blizinu Ivanjice, a imam utisak kao da sam u prelepom selu Štrumpfova. Ova regija mi nudi spoj komfora i divljine, možete se osetiti potpuno odsečeni od sveta, a da vam ne nedostaju neke osnovne stvari“, rekla je Danijela Ćirović, novinar i putopisac iz „Glimpses of the world“

Priliku da obiđe ovaj deo Srbije iskoristio je i čileanski bloger i jutjuber, Ezekijel Videla, koji već tri godine živi i radi u Beogradu.

„Pozvao bih Srbe da ne odlaze u inostranstvo, već da bolje upoznaju svoju zemlju i svoj novac ostave ovde. Latinoamerikanci uglavnom posećuju Španiju i Italiju, ali ne vidim zašto ne bi posetili i Srbiju, ja sam fasciniran“, kaže Videla.

Blogeri kao jednu od osnovnih ideja predstavljaju animiranje mlađe populacije za upoznavanje svoje zemlje.

„Važno je obići manje poznate turističke lokalitete ovog kraja i dobro je to što su urađeni pristupni putevi za neka malo zabačenija mesta, tako da se veći broj ljudi s njima može upoznati. Ovaj region nudi širok spektar mogućnosti, od aktivnog odmora do verskog turizma“, smatra Aleksandar Dašić, osnivač sajta Kompas kaže Srbija,

Neki od medijskih radnika obišli su ovaj region u više navrata, ali ističu da se uvek osećaju kao da su prvi put došli.

Blogeri posetili Zapadnu Srbiju
Foto:ZooMUE

„Posebno bih istakao Ovčarsko-kablarsku klisuru, jer ona na neki način ima sve. Od reka, preko manastira do pećina i dve prelepe planine. Neophodno je da se turističke organizacije ne zatvaraju u sebe, već da rade zajedno i da npr. jednu ovakvu turu imaju u ponudi i za posetioce, ne samo za nas, predstavnike medija“, kaže Dragan Bosnić, fotograf.

Još jedan fotograf, Vladimir Dašić, odrastao je u Raški, ali prvi put je putovao Zapadnom Srbijom. Kaže da je, posle sedam godina putovanja širom Amerike, srećan što konačno upoznaje i svoju zemlju.

„Moram reći da sam raspamećen, stvarno ne mogu da se setim nekog boljeg izraza. Zaista mi je čast što sam deo ove ekipe, verujem da mogu napraviti neke zaista brutalne fotografije za Instagram“, kaže Dašić.

Putovanje je obuhvatilo upoznavanje sa znamenitnostima Čačka, Ivanjice, Guče, Arilja, Požege i Kosjerića.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.