Očekivanja nosilaca lista u Užicu od lokalnih izbora (VIDEO)

UŽICE – Nosioci lista i kandidati za gradonačelnika Užica glasali su tokom dana u svojim izbornim jedinicama. Svaki kandidat sa optimizmom gleda na ishod ovogodišnjih izbora, a ne isključuju se ni mogućnosti formiranja postizbornih koalicija.

Prilikom izlaska na biračko mesto gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, nosilac liste „Aleksandar Vučić-Užice sutra“, nije iznosila prognoze rezultata, već je samo pozvala sugrađane da izađu na izbore.

„Glasala sam na svom biračkom mestu, na Terazijama. Obavila sam svoju građansku dužnost i pozvala bih građane da učine isto“, rekla je Raković Radivojević.

Nosilac liste „Da Užice ima budućnost“ Glišo Vidović očekuje smenu vlasti posle izbora i ne isključuje mogućnost formiranja koalicije opozicionih partija.

„U neravnopravnoj borbi izašli smo samostalno na izbore, naspram devet stranaka koje su u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. Očekujem dobar rezultat i formiranje vlasti sa opozicionim partnerima posle izbora. Vladajuća struktura je koristila sve raspoložive državne resurse kako bi pridobila birače i stavila se u povlašćen položaj“, kaže Vidović.

Simboliku u promeni vremenskih uslova tokom dana nosilac liste „Užička odbrambena liga-Užička akcija-Naš grad-Naši ljudi“ Radovan Novaković video je kao predskazanje dobrog izbornog rezultata, a takođe očekuje i moguću postizbornu koaliciju.

„Tokom kampanje smo se potrudili da budemo drugačiji, da predstavimo konkretne ideje. bez politike i politikanstva. Mi ćemo svakako biti zadovoljni rezultatom, jer nam je ovo prvo pojavljivanje na političkoj sceni grada. Nemamo neka velika očekivanja, važno nam je da smo predstavili naše ideje. Nadamo se da će i ostale opozicione liste imati dovoljno mandata da zajedno formiramo lokalnu vlast“, kaže Novaković.

Branko Đurić, nosilac liste „Nova demokratska stranka Srbije – Novo lice Srbije- Miloš Parandilović – Za novo Užice“, očekuje da bi Užice posle izbora moglo ponovo da bude teritorija posebna poput nekadašnje Užičke republike.

„Naša kampanja se svela na to da Užice vratimo Užičanima. Nadam se da ću se ujutru probuditi u takvom Užicu i da ćemo živeti u novoj Užičkoj republici, jedinoj politički slobodnoj teritoriji na prostoru naše lepe Srbije“, kaže Đurić.

Optimista je i Radomir Bojović, nosilac liste „Milan Stamatović-Zdrava Srbija“.

„Građani će svakako odlučiti, izbori su za mene praznik demokratije. Bitno je samo da proteknu u regularnoj atmosferi“, kaže Bojović.

Kandidat liste „Užički demokratski front“ Željko Bacotić ocenjuje da uslovi za održavanje izbora nisu bili isti za sve učesnike.

„Izbori bi trebali da budu praznik demokratije, ali u našoj zemlji to nije slučaj. Građanima se deli brašno i šećer, to je civilizacijsko nazadovanje nas kao naroda. Računam da su ljudi dovoljno razumni da ne podlegnu podmićivanju Srpske napredne stranke“, kaže Bacotić.

Ivana Parlić, nosilac liste „Najbolje za Užice – patriotska koalicija Dveri-Narodna stranka-POKS“ ocenjuje da će izbori biti svojevrsni prikaz birača.

„Očekujem da građani glasaju po savesti, po svom osećaju za pravdu i lično dostojanstvo. Svi mi pravimo svoj izbor, kako u privatnom životu tako i u politici. Gradska skupština biće u stvari ogledalo Užičana“, rekla je Parlić.

Ispred liste „Biramo borbu, biramo Užice“ svoja očekivanja izneo je Bojan Mitrović.

„Očekujemo da se Užičani konačno probude i da se promeni gradska vlast. Promene su nešto na šta ovaj grad čeka već 10 godina“, rekao je Mitrović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.