Zipplast glavna zvezda BAFE-a

 

BEOGRAD-Svečano otvaranje 9. Balkan Art Fashion Event-a (BAFE) je pripalo „ZIPP IT” reviji, koja je ostavila najviše utisaka na posetioce. Inspirisana patent zatvaračima, ova revija je osmišljena u saradnji sa firmom Zipplast iz Požege. Zipplast je obezbedio patent zatvarače za sve dizajnere čiji je zadatak bio da osmisle originalne modne komade.

 

bafe1 Četrdeset dizajnera je izradilo vrlo originalne i moderne kreacije i oduševilo je sve goste na ovoj reviji. Sve kreacije se mogu pogledati na zvaničnoj stranici BAFE-a u albumu „ZIPP IT”, a dizajner čija kreacija bude imala najviše „lajkova” publike osvojiće nagradu.

Drugog dana četrnaeset modnih kreatora iz Srbije i regiona i Italije, je u četiri bloka predstila svoje modne kreacije. Ipak, najveću pažnju je izazvala je  revija-performans Villene Viscaria i Andree Dolores sa njihovim bajkovitim kreacijama i scenskim pokretima.

Trećeg dana, pored dvanaest dizajnera, svoje kreacije predstavili su i studenti prve i druge godine odseka za modni dizajn Metropolitan Univerziteta. Ovo veče program BAFE je zatvorila revija Jean Angie Kasera iz Bosne i Hercegovine.

bafe“ Svi gledaoci i gosti su izuzetno zadovoljni ovogodišnjim kreacijama, istakao je na početku Luka Opačić, direktor BAFE festivala. I mene su ugodno iznenadili svi radovi. Posebno mi je drago što je sve veći broj učesnika iz celog regiona, a ove godine i iz Italije. To daje dodatnu vrednost BAFE-u“, zaključio je Luka Opačić.

Prva tri dana posetioci su imali prilike da vide 35 revija mladih dizajnera iz regiona, a 29. novembra i 1. decembra planirano je još modnih događaja u Savamali. Dodela nagrada je zakazana za 2. decembar u Zepter hotelu, kada ćemo saznati koja imena su najveće mlade nade mode celog regiona Ex Yu država.

You may also like...