„Zeleni izazov“ zlatiborske gondole (VIDEO)

ZLATIBOR – JP Gold gondola Zlatibor započelo je tzv. „Zeleni izazov“. Tom prilikom čišćena je okolina trase gondole i prikupljen otpad uz pomoć prijatelja i saradnika iz Parka prirode „Zlatibor“, KJP „Zlatibor“ i decе iz ekološke sekcije „OŠ Dimitrije Tucović“, kao i privatnih radnji koji su se volonterski prikljucile akciji.

Zajedno sa radnicima gondole učesnici su čistili i uređivali prostor oko poslednje stanice na Torniku dok su školarci sakupljali otpad na međustanici, na prostoru oko Ribničkog jezera.

„Želimo da izazovemo sve naše saradnike, partnere, goste, kolege, ljubitelje Zlatibora i gondole, da razviju svest o potrebi očuvanja životne okoline i brige o prirodi. Sve aktivnosti Gold gondole u saglasju su sa prirodom i takav način rada želimo da preslikamo u druge organizacije. Briga o životnoj sredini je u suštini funkcionisanja preduzeća i naših životnih navika. Mi se kroz različite akcije trudimo da pokažemo prirodu onakvom kakva ona treba da bude – izvorna, čista, zdrava. Danas smo se ozbiljno angažovali da ukolonimo granje i drveće koje je polomljeno tokom zimskog perioda i pokupimo smeće na širem pojasu i Tornika i Ribničkog jezera. Cilj je i da ukažemo na neophodnost razvijanja ekološke svesti i da smanjimo količinu otpada u samom nastanku. Sve je, sa druge strane, povezano i sa zdravim stilovima života koje mi propagiramo i aktivnostima na gondoli u duhu unapređenja životnih navika i brige o sebi i okolini,“ rekla je direktorka preduzeća, Bojana Božanić i naglasila da će se nastaviti sa ovakvim aktivnostima i u narednom periodu.

(izvor: Gold gondola Zlatibor)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.