Zabava na ledu počinje za tri nedelje

UŽICE – Korišćenje klizališta na Trgu i njegovo radno vreme biće organizovano u skladu sa tada važećim epidemiološkim merama, ali je sigurno da neće početi da radi u narednih dvadeset dana za koliko se u JP “Veliki park” nadaju da će prestati i da važe pojačane mere vezane za suzbijanje korone.

U toku je montaža dečjeg klizališta na Trgu koja će trajati dvadeset dana, tako da klizališna sezona neće početi do polovine decembra. Dimenzije sportskog objekta na kojem je u toku postavljanje podloge sa peskom je 20 puta 30 metara.

Klizalište
Foto: Infoera

„Odvijanje klizališne sezone zavisiće od epidemiološke situacije i preporuka gradskog Štaba za vanredne situacije. Sezona klizanja sigurno neće početi za dvadeset dana koliko će trajati radovi i nadamo se da će do ovog roka prestati da važe republičke mere koje su oročene na desetak dana. U svakom slučaju mi ćemo kao JP “Veliki park”biti spremni za početak klizališne sezone u Užicu , a da li će mere predviđati 10, 20, 50 klizača imajući u vidu kvadraturu objekta to ćemo videti“, kaže direktor JP “Veliki park” Branko Bogićević.

Površina klizališta je 600 kvadratnih metara i shodno Pravilniku o korišćenju sportskih objekata u vremenu korone zavisiće i njegovo korišćenje. Obezbedjeno je 170 pari klizaljki raznih brojeva. Predlog JP “Veliki park” je da cena karte kao i prošle godine iznosi 150 dinara i predmet je razmatranja Gradskog veća. Radno vreme klizališta ranijih godina bilo je od 10 do 22 časa uveče, a da li će tako biti i ove godine zavisiće od propisa vezanih za epidemiju i radno vreme objekata.

Podlogu za klizalište radi Zanatska zadruga “Beli bor” Zlatibor koja je bila jedini ponuđač na tenderu. Vrednost radova bez PDV-a je 520 780, odnosno 624 930 dinara, a naručilac je bila Gradska uprava za infrastrukturu i razvoj.

Izvor: Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.