Za rešenje problema plavljenja 11 miliona (VIDEO)

IVANJICA – Nakon višegodišnjih poteškoća sa kojima se, zbog izlivanja atmosferskih voda, susreću meštani Dubrave i čitava industrijska zona na ovom potezu, lokalna samouprava uključila se u rešavanje problema. Investicija odvođenja atmosferskih voda do reke vredna je 11 miliona dinara i njenom realizacijom sprečiće se plavljenje ovog područja koje je nanosilo ogromne štete privrednim i stambenim objektima.

Prema rečima privrednika Radomira Ristića, svake godine u vreme prolećnih kiša aktivira se 5 do 6 bujičnih potoka.

Novac za ovaj projekat planiran je budžetom opštine Ivanjica za 2021. godinu, a on ispunjava i sve uslove za finansiranje od strane Ministarstva privrede. Ukoliko resorno ministarstvo podrži projekat, sredstva iz budžeta planirana za ovu namenu biće preusmerena na druge investicije od značaja za opštinu Ivanjica.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović naznačio je produbljivanje svakog vida saradnje sa privrednicima Ivanjice kao neophodnost u daljem napretku i razvoju ove opštine.

Realizacija ovog projekta od ogromnog je značaja jer će rešiti problem plavljenja čitavog područja od Bukovice do Prilika.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.