Za rekonstrukciju aerodroma Ponikve 300 miliona dinara (VIDEO)

UŽICE – Na današnjem sastanku direktora „Aerodroma Srbije“ Mihajla Zdravković i gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević razgovaralo se o rekonstrukciji aerodroma Ponikve kako bi se on što pre stavio u komercijalne svrhe.

Sastanak
Foto: Grad Užice

„Projektanti iz Užice razvoja biće uključeni u realizaciju ovog projekta. Oni će pružiti svu projetno tehničku dokumentaciju vezanu za dobijanje uslova kako bi se omogućio početak radova na rekonstrukciji ovog aerodroma. Danas smo napavili dinamički plan aktivnosti“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radiojević.

Za početak planova planirana je rekonstrukcija piste, a nakon nje i ostala infrastrukturna ulaganja koja će ovom aerodromu obezbediti početak rada.

„Danas smo u Užicu razgovarali o projektno tehničkoj dokumentaciji, o koracima koje je neophodno da napravimo, kako bi se ova investicija što pre realizovala.U prvoj fazi radićemo na produžetku piste, odnosno stavićemo u funkciju celokupnu pistu od 3087 metara, a u planu je izgradnja nove ruralne staze sa platformom za parkiranje dva aviona“, istakao je direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković.

Za rekonstrukciju aerodroma Ponikve Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo je 300 miliona dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.