Objavljena preliminarna rang lista korisnika subvencija za mere energetske efikasnosti

UŽICE – Prema Preliminarnoj rang listi korisnika sredstava Javnog konkursa za sprovođenje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama na teritoriji grada Užica za 2021. godinu 684 domaćinstva moći će da računa na subvencije grada Užica.

Kao i prethodne i ove godine najveće interesovanje vladalo je za nabavku kotlova na gas, za šta je opredeljeno najviše novca, 34 miliona dinara biće dovoljno za nabavku 382 kotla na gas u porodičnim kućama i 50 kotlova za vlasnike stanova u stambenim zgradama. Oni će po potpisivanju ugovora i nabavci kotlova moći da računaju na 70 hiljada dinara sa PDV-om, odnosno polovinu izdvojene sume.

Za nabavku kotlova ili etažnih peći na pelet prijavilo se 30 domaćinstava, a njih 27 dobiće subvencije u iznosu od 85 hiljada dinara sa PDV-om.

Za nabavku i ugradnju materijala za izolaciju spoljnih zidova prijavilo se više od 100 građana, a njih 88 ispunilo je uslove konkursa.  Grad će sa maksimalno 120 hiljada dinara po korisniku subvencionisati ovu meru, za koju je budžetom opredeljeno 12 miliona dinara.

Nabavka i ugradnja stolarije subvencioniše se sa maksimalno 80 hiljada dinara po prijavi ili sa polovinom iznosa iskazanog na računu a za tu meru ove godine prijavilo se 177 građana, dok je uslove konkursa ispunilo njih 137.

Po objavljivanju konačne liste biće organizovano potpisivanje ugovora. Korisnici subvencija imaju rok do kraja oktobra da izvedu radove, nakon čega sledi podnošenje zahteva za povraćaj sredstava.

Ovih dana očekuje se i raspisivanje javnog poziva za zainteresovane firme, u skladu sa pravilnikom Ministarstva rudarstva i energetike koje je opredelilo dodatna sredstva za programe energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Nakon izbora firmi uslediće i novi poziv ka građanima, koji će se prema najavama odnositi na objekte u četvrtoj stambenoj zoni i stanove u stambenim zgradama na teritoriji celog grada. Po devet miliona dinara za tu namenu opredeli su Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Užice.

Preliminarnu rang listu možete pogledati OVDE.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.