Nema novih mera (VIDEO)

UŽICE – Sve javne i privatne skupovi bi trebalo odložiti do stabilizacije epidemiološke situaicje, a ukoliko građani baš moraju biti prisutni onda su u obavezi da poštuju sve propisane mere zaštite od korona virusa, poručeno je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Užicu. Dodatne mere poput skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i zabrane okupljanja više od petoro ljudi, za sada nije bilo potrebno uvoditi.

Najveći rizik od širenja korona virusa su okupljanja na javnim prosotrima i privatnim proslavama, kao i u radnim kolektivima, a većina zaraženih su asimptomatski apcijenti, zaključak je Gradskog štaba za vanredne situacije koji je ukazao na važnost izbegavanja rizičnih okupljanja i nošenja maski i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i održavanje propisane distance.

„Gradski štab ukazuje i na zakonsku obavezu i odgovornost poslodavaca da prate zdravstveno stanje zaposlenih, da blagovremeno reaguju i da u slučaju pojave simtoma preduzmu sve mere koje su propisane, a istovrmeneo i da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite zdravlja zaposlenih. Dodatne mere, poput zabrane okupljanja više od pet lica, održavanja svečanosti i proslava, kao i skraćenja radnog vremena, u ovom trenutku nisu bile neophodne“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Užice, Slobodana Jovićevića, najveći broj pacijenata, srazmerno broju stanovnika, je iz Pirjepolja i Kosjerića, a dva zdravstvena radnika su u kućnoj izolaciji.

„U ovom trenutku nemamo ni jednog kolegu koji je hоspitalizovan zbog COVID-a 19. Oni su u kućnoj izolaciji jer samo imaju poztivan test. Što se tiče dece, ni jedno nije pod sumnjom niti je kovid pozitivno. Kožno odeljenje koje je namenjeno za kovid pedijatriju je prazno odnosno spremno da prima pacijente u slučaju pojave novoobolelih“, rekao je Jovićević dodajući da Opšta bolnica u ovom trenutku zadovoljava sve potrebe lečenja kovid pacijenata.

Gradski štab će pratiti epidemiološku situaciju u Užicu i na osnovu toga predlagati zabrane i ograničenja uz pojačan nadzor lokalnih i republičkih insepkcija, policije i komunalne policije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.