Voda: Godinu dana posle (video)

UŽICE – Pre tačno godinu dana, stanovnici Užica, suočili su se sa problemom vodosnabdevanja. Do tada su mislili da piju najkvalitetniju vodu u Srbiji ali su alge, koje su se pojavile u jezeru Vrutci, to promenile.

U ovom gradu još uvek je na snazi vanredna situacija, a mi smo istraživali kakvu vodu Užičani danas piju i šta se radi na rešavanju ovog problema.
Alge i nematode, razlog su zbog kog je oko 60 hiljada stanovnika Užica, skoro tri meseca ove godine imalo zabranu korišćenja vode za piće i pripremu hrane. Pojedini Užičani i danas koriste flaširanu vodu.
Zbog svih problema užički Zavod za javno zdravlje pojačao je kontrolu vode. Proverava se ispravnost u mreži i na tri izvorišta.
Kako bi Užičani pili ispravnu vodu, nakon izgradnje novogo vodozahvata na Sušičkom vrelu, voda se tetira hlor dioksidom. Zamenjeni su i filteri, kao i pesak.

Ni u lokalnom, ni u republičkom budžetu, za sledeću godinu, nisu planirana sredstva za radove u užičkom Vodovodu. Gradonačelnik Užica, nedavno je izjavio da ipak očekuje podršku Vlade Srbije, za rešavanje ovog problema.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.