Novogodišnji koncert: Zavičaj i STEP UP

UŽICE – Etno udruženje Zavičaj iz Zlakuse i plesni studio STEP UP iz Sevojna priredili su sinoć novogodišnji koncert u hali Veliki park.

zavicaj decaZavičaj se brojnim posetiocima predstavio igrama iz užičkog kraja, centralne Srbije, igrama iz Pčinje, okoline Niša, šopskim igrama i vranjanskom svitom u izvođenju škole folklora, dečijeg i omladinskog ansambla i veterana.
„ Na ovom koncertu premijerno je izvedena i jedna koreografija sa Kosova, odnosno iz kosovskog pomoravlja, za koju smo sami izradili nošnje“, kaže predsednik Etno udruženja Zavičaj, Saša Drndarević.
On naglašava da je 2014. godina bila uspešna za udruženje iz Zlakuse.
„ Zavičaj je za Vaskrs bio na desetodnevnoj turneji u Južnoafričkoj Republici, kao prvi ansambl iz Srbije koji je gostovao na samom jugu afričkog kontinenta, potom na međunarodnim festivalima u Bugarskoj, Sloveniji i Italiji. Muška i ženska pevačka grupa učestvolali su na brojnim saborima i manifestacijama na kojima su bili medju najboljima. Pored nastupa i nagrada Zavičaj je realizovao i nekoliko projekata poput medjunarodno eko kampa i obuke članica na izdradi tradicionalnog nakita, koji će zajedno sa nošnjama uskoro biti publikovan u katalogu“, obrazložio je Drndarević uspehe svog udruženja koje 2015. godine obeležava prvi jubilej, 10 godina postojanja.
Polaznici plesnog studija STEP UP iz Sevojna predstavili su se zumba fitnesom, step aerobikom, šou densom, i latino plesovima rokenrolom i džajvom, kao i strasnim latino plesom baćata.
Na ovom koncertu, koji je imao humanitarni karakter organizatori su prikupljenim sredstvima hteli da pomognu 15-ogodišnjoj Sanji Ješić iz Požege koja boluje od kapilarno venske malformacije i skolioze kičme.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.