Vesniću pol-pozicije za TCR trke na Slovakiaringu (VIDEO)

SLOVAKIARING – Milovan Vesnić bio je najbrži na kvalifikacijama za trke TCR Istočna Evropa i TCR klase ESET V4 kupa na Slovakiaringu.

Užički automobilski as je izvezao dva najbrža kruga na današnjim kvalifikacijama i osvojio je pol-pozicije za subotnji i za nedeljni sprint. Uz to, on je zabeležio i 5 bonus poena, čime je povećao svoje vođstvo na tabeli.

Vesniću pol pozicije na trkačkom vikendu u Slovačkoj

Vesniću je pol-poziciju za prvu trku doneo krug od 2:11.399, prethodni rezultat od 2:12.392 zabeležen je kao drugi najbrži krug sesije i on Vesniću donosi nedeljnu pol-poziciju. Niko od njegovih suparnika nije uspeo da uđe u zonu od 2 minuta i 12 sekundi.

Drugo vreme na kvalifikacijama postigao je Petr Čižek u „kupri“ Fulin trkačke akademije (+1.683), a treće Jahim Galaš u „golfu“, samo hiljaditinku sporiji od zemljaka (+1.684).

Iza prve petorke u sastavu Vesnić – Čižek – Galaš – Kouržil – Riba, poređali su se Jakub Višomirski u „hondi sivik FK2“ (+3.063), Karol Vitke u drugoj Fulinovoj „kupri“ (+3.463), Radim Adamek u „audiju RS 3 LMS“ (+4.215) i kao poslednji, deveti, Mađar Roland Amrein u „alfa romeo đulijeti“ (+5.711).

Milovan Mikica Vesnić

„Otprilike sam znao i govorio da ću moći da vozim 2:11 „Imao sam jutros problem na treningu. Prvi krug sam izvezao uredno, ali je na drugom, ne znam iz kog razloga, auto počeo da trokira. „Kupra“ je prijavila problem na drugom i trećem cilindru. Zamenili smo bobine i svećice, stavili smo nove i uradili smo sve što je bilo do nas. Hvala Bogu, auto je funkcionisao,“ rekao je Vesnić

Mikica dodaje da je prvi kvalifikacioni krug napravio na novim gumama i vozio sasvim sigurno, pa vidjeeo da to može dosta bolje. „Zatim sam napred stavio još dve nove gume i poboljšao vreme za sekund, a na kraju sam video da može još brže. Zadovoljan sam.“

Prva TCR trka slovačkog vikenda na rasporedu je u subotu u 11:25, a druga u nedelju u istom teminu. Obe traju po 25 minuta.

Izvor: Serbiaring/ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.