Korona ušla u Dom za stare u Priboju

Priboj – Korona virus potvrđen je kod jedne zaposlene u Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Terza Eta” u Priboju, prenosi PP media.

Prema tvrdnjama direktorke ove ustanove, Žane Ćetković, radnica je u izolaciji, a iako se radi o samo jednom slučaju koji nije bio opasan ni za zaposlene, a ni korisnike, “Terza Eta” prešla je na sistem karantinskog rada.

Infekcija virusom kod zaposlene radnice u Domu potvrđena je pre 14 dana, ona je u izolaciji i njeno stanje je stabilno.

„Radi bezbednosti korisnika ali i samih zaposlenih organizovan je karantinski rad koji podrazumeva sledeće – zaposleni su raspoređeni u dve smene i rade 15 dana u Domu ne napuštajuci objekat. Po isteku 15 dana, dolazi nova smena zaposlenih koja takođe radi 15 dana ne napuštajući objekat Doma i tako u krug. Ovo nije novina za Dom “Terza Eta”, s obzirom na to da je karantinski rad bio organizovan još polovinom marta ove godine, kada je bilo uvedeno vanredno stanje“, rekla je Ćetkovićeva i dodala da se poštuju sve mere kako bi se sprečilo širenje virusa.

Svi zaposleni se pre ulaska u dom testiraju nakon proteka određenog vremena i odsustva, obavezno se nose zaštitna odela i maske i redovno kontroliše i prati stanje korisnika, što svakako i jeste delatnost ove ustanove. Za sada je epidemioloska situaciju stabilna i pod kontrolom.

Izvor i foto PP media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.