Ključevi Ivanjice u rukama Nušića (VIDEO)

IVANJICA-Svečanom primopredajom ključeva varoši između predsednika opštine Zorana Lazovića i glumca Milana Milosavljevića,koji oživljava lik Branislava Nušića,u Ivanjici je  svečano počela  10.obnovljena Nušićijada.

Nušić je i ove godine uveo poseban trodnevni festivalski režim bez boljki,razmirica sa puno kulture i čaršijskog duha.

Gosti Nušićijade uživaće u  brojnim kvalitetnim sadržajima, raznovrsne umetničke forme, spoju modernog i tradiciolanog, u  Ivanjici gde festivalskih dana meštani hodaju odeveni u kostime s kraja 19. i početka 20. veka. 

Pod sloganom „Varoš spava al badava“  publici će se predstaviti velika imena glumačke, muzičke i književne scene. 

Osmehe će u pozorišnoj  sali  i  scenama na otvorenom mamiti predstave  Boje šteka,Čorba za kanarinca,Veliki talas,Ožalošćena porodica,Slavuj i kineski car,Ožalošćena familija Kabare Ivana Bekjareva,mjuzikl Kiš.

 Na muzičkoj  sceni   koncerat je već imala Balkanika,a nastupaće i Željko Samardžić,Marija Šerifović,Dejan Petković i Big bend,Orthodox  Celts,Duo di Maggiore,Di Luna Bles bend,Banda drvena.

Vodiće se i razgovori o humoru i dodeliti nagrade za najbolju satiričnu priču.Pričaće se o savremenosti i svevremenosti Nušićeve retorike.

Sva tri dana manifestaciju krasi i pažljivo odabran program za decu i mlade  na dečjoj sceni, u gradskom parku  čekaju ih pozorišne predstave, radionice i igrarije bez granica.

Nušićijada traje do 25.avgusta kada će je pesmom zatvoriti Orthodox Celts koncertom u 22 časa na bini “Okruglo pa na ćoše”.

You may also like...