Vesniću drugo mesto na Hungaroringu (VIDEO)

BUDIMPEŠTA – Srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić iz tima ASK Vesnić osvojio je drugo mesto na prvoj trci Centralno evropskog šampionata (CEZ) koja se vozila na Hungaroringu, dok je Jakubu Višomirskom, koji je ove godine Vesnićev timski kolega, pripala osma pozicija.

Vesnić je do drugog mesta stigao za volanom „kupre“ startujući sa druge pozicije i održavajući je do kraja trke.

„Bilo je sedam, osam pokušaja da pređem u vođstvo, ali domaći vozač iz Mađarske Balint Hatvani, pobednik trke, nije ispao fer u tri navrata i bilo bi glupo da upropastim trku zbog nekog incidenta. Rešio sam da sačuvam auto za sutrašnju trku. Zadovoljan sam, idemo dalje, sutra krećem sa pol pozicije i nadam se da ću je zadržati do kraja“, kaže za ZOOMUE Vesnić.

On je naveo i da je današnja trka nakon „čudnih“ kvalifikacija bila prvi pravi test.

„Na svim kvalifikacijama, čak i na nezvaničnim treninzima bilo je puno problema na stazi. Praktično ništa nismo uspeli da probamo i testiramo. Za pet treninga smo napravili 15 krugova. Prve kvalifikacije su poništene, a druge smo vozili za obe trke. Jedan krug za jednu, a drugi za drugu trku, ja sam imao jedan najbrži krug u klasi i diviziji. Danas je praktično bio prvi test, trka u dobrom tempu“, navodi Vesnić.

Njegov timsi kolega Jakub Višomirski je tokom kvalifikacija izleteo na trećoj krivini i nije imao kvalifikacioni rezultat.  Njegova „honda sivik“ pretrpela je oštećenja, pa je na sprintu prve CEZ runde startovao sa začelja.

„Kvalifikacije su bile veoma čudne. Prvi trening nisam ni stigao da odvozim zato što je prekinut posle dva kruga, a u drugim kvalifikacijama sam izleteo sa staze“, podseća Višomirski .

Problemi u današnjoj trci su nastali posle petog kruga kada ga auti TCR specifikacije sustižu, pa je njegov auto čak i udaren u desna vrata.

„Uspeo sam da završim trku. Smatram da je moja pozicija zadovoljavajuća, jer ipak mi je prva trka sa ovim automobilom. Nadam se da će sutrašnja trka biti uspešnija za mene“, kaže Višomirski.

Nedeljna trka u D4-3.5 klasi na Hungaroringu startuje u 12.15 časova.

 

You may also like...