Ministar Memić: „Konačište je samoodrživ projekat“ (VIDEO)

UŽICE – Užice bi u budućnosti moglo ozbiljno da računa na turističke kapacitete „Konačišta Grad“, pošto se okonča proces proširenja kapaciteta, istakao je ministar turizma i omladine, Husein Memić. On je posetio radove, kao i užičku Kancelariju za mlade, gde je razgovarao sa volonterima.

„Konačište je prelep objekat i može poslužiti kao primer. Ovo je samoodrživ objekat, a funkcioniše sa samo troje zaposlenih. U ovaj objekat smo 2016. godine uložili 10 miliona dinara, a u ovoj sedam miliona. Sve je urađeno besprekorno i poručio bih svim lokalnim samoupravama da se ugledaju na ovaj primer. Drago mi je što sam razgovarao i sa mladima, video sam da drugačije razmišljaju mladi ljudi u Užicu, Novom Pazaru ili Beogradu“, kaže Memić, dodavši da je resorno ministarstvo u turističku infrastrukturu Užica od 2015. godine uložilo 122 miliona dinara.

Gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, istakla je da je Užice u prethodnom periodu imalo veoma dobru saradnju sa ministarstvom turizma, izrazivši nadu da će se ona nastaviti i u budućnosti.

„Uložen je novac u rekonstrukciju Starog grada, kao i u dečje odmaralište na Zlatiboru i u promociju Mokre Gore. Prilikom izgradnje konačišta takođe smo imali podršku ministarstva, a i sada, prilikom izgradnje dve nove smeštajne jedinice u konačištu. Grad je u te svrhe izdvojio 2,4 miliona dinara, a Turistička organizacija Užica 1,3 miliona dinara“, rekla je gradonačelnica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.