Veće interesovanje putnika iz okruga za putovanje vozom (VIDEO)

UŽICE – Putnički saobraćaj u vozovima na relaciji od Užica do Beograda odvija se, prema mišljenju putnika, u nešto većoj meri nego pre desetak ili dvadeset godina. Pretpostavka je da bi se broj putnika dodatno povećao ukoliko bi se otklonili problemi sa kvalitetom šina na delu pruge.

Izbegavanje ograničenja drumskog saobraćaja, mogućnost ustajanja sa mesta i rasterećenija vožnja neke su od prednosti koje ističu putnici iz Zlatiborskog okruga koji koriste voz kao sredstvo transporta. Kao mane uglavnom se vide lošije stanje pruge u drugoj polovine deonice do Beograda, kao i zaustavljanje zbog ukrštanja sa BG vozovima, koji imaju prioritet.

„Neuporedivo je komotnije i povoljnije nego nekada, a i usluga je na višem nivou. Jedino voz koji saobraća u 12:40 iz Beograda ima osetno kašnjenje, ali najavljeno je da će se i to otkloniti“, rekla je jedna od putnica koja ističe da svake godine dva puta putuje vozom.

Veruje se da bi mogući uticaj na porast broja putnika među mlađom populacijom mogla da ima digitalizacija vozova i usluge poput kupovine karata putem aplikacija i bežičnog interneta u vagonima.

„Sa studentskom povlasticom imam popust od 30 odsto na kupovinu karte, a imam opciju da mi karta važi mesec dana i da s njom imam osam vožnji. To znači da praktično svaki vikend mogu da doputujem kući“, kaže jedna od studentkinja

Kao zanimljiv podatak ističe se da se za korišćenje železničkog prevoza u ovom kraju u većoj meri odlučuju inostrani turisti, pogotovo tokom sezonskih direktnih linija Beograd-Zlatibor. Kao mogući razlozi za to vide se veća informatička pismenost i činjenica da su navikli na to u zemljama iz kojih dolaze.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.