Overa besplatnih legitimacija za prevoz od 21. decembra

UŽICE – Iz JP „Užice razvoj“ obaveštavaju korisnike gradskog i prigradskog prevoza da će se od 21. decembra vršiti overa legitimacija za besplatan prevoz za lica koja ostvaruju pravo na to. Overa će se vršiti na šalteru kod ulaza u Autobusku stanicu Užice.

Pravo na besplatan prevoz ostvaruju:

-lica starosti iznad 65 godina koja nemaju prihoda ili im penzije nisu iznad 25 hiljada dinara (neophodan poslednji penzioni ček). Pravo na regresirani prevoz ostvaruju penzioneri raspona ličnih primanja od 25 do 30 hiljada dinara, a visina učešća iznosi 1000 dinara za šestomesečni period.

-osobe sa invaliditetom (korisnici invalidskih kolica, slepe slabovide osobe sa oštećenjem vida od 90 posto, vojni invalidi od prve do četvrte grupe invaliditeta, osobe kojima su oštećeni ekstremiteti za upravljanje vozilom, civilni invalidi rata od prve do četvrte grupe invaliditeta, osobe sa grupom invaliditeta koje imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak ili ortopedsko pomagalo

– lica obolela od težih bolesti (distrofije, paraplegije, kvadriplegije, ceebralne paralize, karcinoma) ili lica koja su na dijalizi.

-dobrovoljni davaoci krvi (muškarci koji su davali krv preko 80 puta, odn. žene koje su davale krv više od 20 puta).

Legitimacije će se tom prilikom produžiti za period od šest meseci. Radno vreme šaltera je od 8 do 15 časova, radnim danima.

(izvor: JP Užice razvoj)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.