Užička skupština usvojila prošlogodišnji završni račun

UŽICE – Užički odbornici usvojili su završni račun budžeta za 2019. godinu. Prema podacima iz Izveštaja, prošle godine ostvaren je suficit od nešto preko 355 miliona dinara, odnosno prihodi i primanja sa prenetim sredstvima u prošloj godini iznosila su 3,392 milijarde, dok su rashodi bili 3,037 milijarde dinara.

U obrazloženju završnog računa, rečeno je da je osnovna karakteristika budžeta u prošloj godini bila da je on bio stabilan i realan, da je odgovarao potrebama građana i funkcionisanju gradskog života i da je počivao na stabilnim prihodima. Na ovaj Izveštaj svoju saglasnost dao je i nezavisni revizor.

Usvojeni su  izveštaji o radu gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća u 2019. godini, kao i njihovi kvartalni izveštaji za ovu godinu.

Prihvaćen je i godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Užica radi davanja državnog zemljišta u zakup i imenovan nadležni organ koji će sprovesti postupak davanja u zakup.

Na ovoj sednici, Željko Marković, diplomirani pravnik, imenovan je za direktora Istorijskog arhiva Užice i izabrani predsednici i članovi komisija za propise i saradnju sa gradovima.

Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.