Završena izgradnja fekalne kanalizacione mreže u Isidore Sekulić

UŽICE – Za izgradnju nedostajuće fekalne kanalizacione mreže u naselju Turica iz budžeta grada izdvojeno je 30 miliona dinara, a radovi se odvijaju prema predviđenom planu.

Kako je posle obilaska radova istakao direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević, završena je kompletna mreža u jednoj od tri planirane ulice.

“Nedavno je završena izgradnja fekalne kanalizacione mreže u Ulici Isidore Sekulić, gde sugrađani već imaju mogućnost priključenja. Trenutno se radovi izvode u Ulici Stanoja Glavaša i za sedam do deset dana počinju radovi u Ulici Milana Vergovića. U ovoj fazi radova završićemo oko 2 kilometra distributivne mreže i stvorićemo mogućnost da se oko 110 domaćinstava u Turici priključi na fekalnu kanalizacionu mrežu. Samim tim ćemo smanjiti količinu otpadnih voda koja je do sada završavala u Volujačkom potoku i Đetinji, a kasnije i na Gradskoj plaži”.

Prema rečima Milivojevića u planu je nastavak izgradnje kanalizacione mreže i u ostalim delovima Turice u kojima i u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za te delove ovog naselja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.