Usvojen rebalans budžeta opštine Priboj

PRIBOJ – Na 55. sednici Opštinskog veća Priboja prihvaćen je predlog prvog rebalansa budžeta u ovoj godini, koji je odnosi na rešavanje infrastrukturnih potreba građana.

“Rebalans od 37 miliona dinara, što je za 2,3 odsto povećanje u odnosu na usvojeni budžet za 2023.godinu, odnosi se na vodosnabdevanje naselja Marjanovići na uređenje fasade: upravne zgrade FAP–a i zgrade u ulici 12.janaur broj 5”, kaže Slaviša Janjušević, rukovodilac odeljenja za društvene delatnosti, budžet i finasije.

Najavljena je realizacija dve kapitalne investicije u našem gradu, a koje su već odobrene u Ministarstvu za javna ulaganja. „Gimnazija Priboj“ ušla je u plan rekonstrukcije u ovoj godini. Odobrena je i prva faza rekonstrukcije kanalizacije u vrednosti od sedam miliona evra, a projekat podrazumeva izgradnju primarnog kolektora od restorana FAP-a do ušća Uvca u Lim, kao i rekonstrukciju kanalizacione mreže u Starom Priboju.

Pribojski većnici doneli su Zaključak za nastavak besplatnog javnog linijskog prevoza na teritoriji opštine Priboj, a tender će biti raspisan ovih dana.
Razmatran je i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, u iznosu od 3,1 milion dinara, a prihvaćen je i Plan zaštite od poplava na teritorije Opštine, za vode drugog reda.

(Izvor: optšina Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.