Uskoro merenje kvaliteta vazduha i u Požegi

Požega – Uskoro će i Požežani znati tačno kakav vazduh udišu. Agencija za zaštitu životne sredine, kao nosilac realizacije projekta IPA 2020 “Dalje unapređenje sistema monitoringa kvaliteta vazduha u Republici Srbiji“, postaviće u ovoj opštini mernu stanicu za kontrolu kvaliteta vazduha.

U cilju realizacije ovog plana, Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Požegi je predložilo 7 potencijalnih lokacija u gradskom području: komunalna zona uz crkvu „Sv.Tri Jerarha“, kompleksi sva tri objekta dečjeg vrtića u gradu, park šuma „Borjak“, centar grada i naselje Milovića Livade. Nakon obilaska svih lokacija i sagledavanja uslova utvrđeno da je najoptimalnija lokacija u okviru kompleksa dečijeg vrtića “Pčelica“ u  III rejonu. Ovaj predlog kao konačan usvojen je nedavno i na sednici Opštinskog veća.

U skladu sa Memorandumom o razumevanju koji je Opština Požega potpisala sa Agencijom za zaštitu životne sredine Ministarstva za zaštitu životne sredine, parcela na kojoj će biti postavljena merna stanica biće ustupljena Agenciji na korišćenje u narednih 20 godina.  Opština Požega se obavezala da će na odabranoj parceli obezbediti tehničke uslove i potrebnu dokumentaciju za priključenje montažnog objekta, dok će mesečne troškove utrošene električne energije izmirivati Agencija.

RADIO POŽEGA

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.