Uskoro merenje kvaliteta vazduha i u Požegi

Požega – Uskoro će i Požežani znati tačno kakav vazduh udišu. Agencija za zaštitu životne sredine, kao nosilac realizacije projekta IPA 2020 “Dalje unapređenje sistema monitoringa kvaliteta vazduha u Republici Srbiji“, postaviće u ovoj opštini mernu stanicu za kontrolu kvaliteta vazduha.

U cilju realizacije ovog plana, Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Požegi je predložilo 7 potencijalnih lokacija u gradskom području: komunalna zona uz crkvu „Sv.Tri Jerarha“, kompleksi sva tri objekta dečjeg vrtića u gradu, park šuma „Borjak“, centar grada i naselje Milovića Livade. Nakon obilaska svih lokacija i sagledavanja uslova utvrđeno da je najoptimalnija lokacija u okviru kompleksa dečijeg vrtića “Pčelica“ u  III rejonu. Ovaj predlog kao konačan usvojen je nedavno i na sednici Opštinskog veća.

U skladu sa Memorandumom o razumevanju koji je Opština Požega potpisala sa Agencijom za zaštitu životne sredine Ministarstva za zaštitu životne sredine, parcela na kojoj će biti postavljena merna stanica biće ustupljena Agenciji na korišćenje u narednih 20 godina.  Opština Požega se obavezala da će na odabranoj parceli obezbediti tehničke uslove i potrebnu dokumentaciju za priključenje montažnog objekta, dok će mesečne troškove utrošene električne energije izmirivati Agencija.

RADIO POŽEGA

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.