Ovogodišnje Sportske igre mladih krenuće iz Arilja

ARILJE – Ovogodišnje izdanje „Sportskih igara mladih“ biće svečano otvoreno 20. maja, na Trgu partizana u Arilju. Ceremonija će se direktno prenositi na televizijama u sve tri zemlje učesnice karavana igara, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

SIM je prošle godine prvi put je posetio Arilje, a takmičenja su održana na terenima u „Osnovnoj školi Jezdimir Tripković“, a plamen prijateljstva zapalili su učesnici Igara Ognjen Arsović, Natalija Marković i Strahinja Teofilović. Predstavnici lokalne samouprave izrazili su već tada želju da se deveta sezona otvori upravo u Arilju.

Zahvaljujući SIM-ovcima iz Arilja koji su nastavili takmičenja na regionalnom i državnom takmičenju, kao i na medjunarodnoj završnici u Splitu, gde su se u timu Srbije bili basketaši iz ekipe Klik i atletičar Veljko Krčevinac, čelni ljudi Sportskih igara mladih doneli su odluku da Arilje bude grad u kojem će se 2022. godine svečano otvoriti igre.

Takmičenja će se organizovati u 10 sportova – mali fubal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, stoni tenis, tenis, atletika, šah i izmedju dve vatre. Takmiče se deca od 6 do 15 godina starosti.

Plamen prijateljstva devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen je 11. marta u Čačku.

(izvor: Sportske igre mladih)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.