Ugašen požar u fabrici nameštaja u užičkom naselju Turica

UŽICE-Požar koji je jutros zahvatio oko 1.000 kvadratnih metara baraka u kojima je pogon za tapaciranje nameštaja u užičkom naselju Turica ugašen je, potvrdio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić. Nema povređenih. Reč je o barakama nekadašnjeg preduzeća „Cveta Dabić“, gde se sada nalazi privatna fabrika nameštaja.

Saša Cicvarić rekao je da je požar u užičkom naselju Turica ugašen, kao i da se trenutno radi na raščićavanju gorivog materijala iz opožarenog dela.

Požar u fabrici u Turici
Foto. ZooMUE

Cicvarić je naveo i da uviđaj na mestu požara u toku, kako bi se utvrdio uzrok nastanka požara. 

„Požar je brzom intervencijom vatrogasa spasilaca, u 8.35 časova stavljen pod kontrolu. Nije bilo povređenih osoba. Spaseno je 500 kvadrata, pored objekata koji su bili zahvaćeni požarom“, rekao je Cicvarić.

Dodaje je i da je na gašenju požara učestvovalo 22 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila. Vatrom je bilo zahvaćeno oko 1.000 kvadrata, dok su dva pogona od oko 500 kvadrata spasena.

Reč je o barakama nekadašnjeg tekstilnog preduzeća „Cveta Dabić“, gde se sada nalazi privatna fabrika nameštaja. Gust dim na momente, obavijao je užičko naselje Turica.

Biro MUP-a je javio da se u gašenje uključilo više vatrogasnih vozila, ekipe komunalnih preduzeća i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Izvor: RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.