Uspešan prolećni start (VIDEO)

POŽEGA – Pravo prolećno vreme dočekalo je fudbalere Sloge i Prova na otvaranju sezone kao i 400 gledalaca koji su posmatrali ovu utakmicu. Sloga je uspela da zabeleži pobedu 3:1 ali se mora konstatovati da je rezultat bolji od prikazane igre.

Teren je bio odlično pripremljen, uslovi za igru su bili više nego dobri a Igor Đurković trener Prova odredio je sastav: Krsmanović, Petrović, Kovačević, Nikolić, Vasić, Jovičić (Nedeljković 46), Jovanović, Pejović (Petrović), Popović, Adamović (Jošić) i Pantelić. Jovan Nikitović nije imao kadrovskih problema pa je bio na slatkim mukama. Njegova ekipa je izgledala ovako: Glintić, Stanić, Nikolić, Vlašić, Jevremović , Ristić, Božić (Marjanović 71’), Stojaković (Mihajlović 58’), Grujičić (Đukić 77’), Plazinić i Kilibarda. Utakmicu je sudio Nenad Đorđević iz Guče a pomagali su mu Ilija Novaković takođe Guča i Željko Šolajić Ivanjica. Na početku trećeg minuta Sloga dolazi u vođstvo. Sve je proteklo u režiji bonus igrača somaće ekipe. Stanić se lepo ubacio po desnoj strani uputio upotrebljiv centrašut ka Kilibardi koji rutinski pogađa desni ugao Krsmanovićevog gola za svoj prvenac na debiju za Slogu. Sloga je nastavila da kontroliše igru visokim presingom pa je mlađani Kilibarda imao lepu priliku u 5 minutu. Krenuo je jedan na jedan sa Kovačevićem ali završni udarac nije bio toliko kvalitetan da bi Krsmanović po drugi put bio savladan. Od tog trenutka gosti preuzimaju inicijativu pokazujući da imaju kvalitet i da se neće tako lako predati. Doduše u tim trenucima nadmoći nikako nisu uspevali da dođu do kavlitetnije završnice, ali je lopta u većem delu bila u njihovim nogama. U 27. je dosuđen slobodan udarac koji je izveo Popović a najbolji u skoku je bio Pantelić, i to je bio prvi udarac u okvir gola koji su uputili igrači Prova. U 33. minutu lepa priilika za goste. Pantelić je iskoristio neodlučnost odbrane gostiju i doturio loptu do dobro postavljenog Popovića čiji udarc iz veoma izglene prilike nije bio precizan. Poslednju priliku u prvom poluvremenu videli smo u nadoknadi vremena kada je Glintić ispustio loptu posle slobodnog udarca Popovića a kapiten Prova Kovačević šutira visoko preko gola, da bi koji sekund nakon toga Đorđević odsvirao kraj prvih 45 minuta. Sloga otvara drugo poluvreme identično prvom. Postižu gol u ranom periodu i time nagoveštavaju osvajanje sva tri boda. Stojaković je idealno proigrao Grujičića a napadač Sloge bez problema rešava situaciju jedan na jedan i dovodi svoju ekipu do prednosti od dva gola razlike u 50. minutu. Pitanje pobednika je rešeno u 56. minutu kada smo videli najlepšu akciju na utakmici. Grujičić je poneo loptu pa je poslao ka Jevremoviću. On pronalazi Kilibardu koji zakucava loptu u mrežu i donosi Slogi velikih 3:0.

Provo smanjuje rezultat u 78.minutu. Prvo je pokušao Pantelić ali je bio izblokiran da bi Popović sve lepo pratio, a na kraju i uspešno završio akciju kada je uz pomoć stative savladao Glintića. Odmah nakon polaska sa centra gosti imaju priliku bolju od penala kada je Jošić mogao da donese neizvesnost u meč ali je šutirao pravo u Glintića, kao i Popović u 90. iz slobodnog udarca. Poslednju priliku smo videli u nadoknadi vremena kada je dvostruki strelac Kilibarda pobegao odbrani Prova ali je Krsmanović bio na lopti izbacio je u korner.

Kada se uzme u obzir da je ovo bila prva takmičarska utakmica u ovoj sezoni, da je ekipa doživela neznatne izmene i da je protivnik bila neugodna ekipa Prova, onda je današnja pobeda i pored slabije igre najznačajnija. Ima tu dosta mesta za napredak i Nikitović će sigurno insistirati na tome kod svojih igrača kako bi od samog starta beležili pobede. Danas se jasno videlo da će Jevremović i Kilibarda biti velika pojačanja za Slogu a kada se tome pridodaju i ostali igrači požeškog srpskoligaša ekipa će iz dana u dan izgledati sve bolje. U narednom kolu Sloga gostuje u Požarevcu Mladom radniku.

You may also like...