Ubistvo u Priboju – zločin nema veru i naciju

PRIBOJ-Policija i dalje traga za policajcem osumnjičenim da je u subotu u Priboju u kafiću ubio E. Ć. Reč je o pojedinačnom slučaju koji ne sme da pokvari skladan život u toj višenacionalnoj zajednici, saglasni su građani i lokalni političari.O bezbednosnoj situaciji u gradu sa predstavnicima Opštine, verskih zajednica i političkih stranaka razgovarao je ministar policije Bratislav Gašić. 

Četiri dana posle ubistva koje je uznemirilo Pribojce i izazvalo brojne različite reakcije, meštani ali i političari u tom gradu jedinstvenog su stava – reč je o pojedinačnom sličaju koji ne sme da pokvari skladan život u toj višenacionalnoj zajednici.

Priboj
Foto.ZooMUE

Građani ističu da u gradu nema etničkih tenzija i da se živi normalno.

Jasminko Toskić, predsednik pribojskog odbora Sandžačke demokratske partije, kaže da je reč o tragičnom događaju i surovom ubistvu. „Ubistvo nije bilo etnički motivisano. U tome smo i sami saglasni kao i dobar deo građana Priboja s kojima sam bio u kontaktu“, dodaje Toskić.

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i potpredsednik Stranke prevde i pomirenja prof. dr Rejhan Kurtović napominje da zločin nema veru i naciju, kao što nema ni ubica.

„Nikako nije dobro amputirati jednom narodu i jednoj naciji zločin koji se tu desio i ne treba generalizovati stvari i podvoditi celokupnu policiju pod ovaj negativni događaj“, ističe Kurtović.

Svi živimo normalno, komuniciramo svakodnevno. Odnosi su više nego dobri i ovaj događaj ne sme takve stvari da poremeti, u istom tonu kaže predsednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja Fahrudin Alagić.

Ministar unutrašnjih poslova naglašava da je poražavajuće što je počinilac policajac.

„Sve naše organizacione jedinice su od prvog trenutka vrlo aktivno uključene. Uhapšeni su i pomagači lica koje je izvršilo ovaj zločin“, navodi Bratislav Gašić.

Zbog smirivanja tenzija, očekuje da će policija izvršioca vrlo brzo locirati i privesti pravdi.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović kaže da se nada da će kao sredina izaći iz ovoga. „Svesni smo da je Priboj primer dobrih međunacionalnih odnosa, ali ne možemo se izolovati i uticati na različite portale“, dodaje Rvović.

Podizanju tenzija nakon ubistva mladića najviše su doprineli portali netačnim informacijama i komentari ljudi koji u stvari ne žive u gradu. Pribojci kažu da znaju kako da smire uzavrele strasti i povrate mir u svakodnevni život.

RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.