U sledećoj godini 100 000 vaučera za odmor u Srbiji

SRBIJA – Budžetom za 2021. godinu, Vlada Srbije predvidela je izdvajanje 500 miliona dinara za novu akciju subvencionisanog odmora u Srbiji, što znači da će osnovna kvota koja će biti ponudjena gradjanima tokom naredne godine iznositi 100.000 vaučera, u vrednosti od po 5.000 dinara, objavilo je Udruženje „Moja Srbija“.

„Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. Psihološki pritisak koji gradjani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji“, izjavio je predstavnik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

„Mnogi naši hotelijeri i ugostitelji su na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapredjenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će biti neophodno da ih podržimo i kada opasnost od korone prodje“, kazao je on.

Iz Udruženja „Moja Srbija“, ocenili su da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi, jer domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

Podseća se i da je zbog krizne situacije, prouzrokovane pandemijom korona virusa, odnosno odluke Vlade Srbije da u opticaj pusti 560.000 vaučera, ove godine postignut rekord u broju korisnika ove subvencije.

„Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu“, rekao je Ristić.

Izvor: beta.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.