U Reflektoru od sutra dve izložbe

UŽICE – Izložbe „Domaći zid“ Saše Tatić i „Psihološka slika kretanja“ Sare Nikolić biće otvorene sutra u 19 časova u galeriji Reflektor.

Izložba „Domaći zid“ izdvojena je kao jedinstvena celina. Zid može biti ogledalo scene, statusa i/ili vizije predstavljene umetnosti. Ona sadrži simulaciju personalno poznatog okruženja, kojeg oblikuju privatni uslovi porodične kuće. Intimno i lično, nova faza zida za umetnicu ima specifičan odnos prema domu, te stoga prostor koji predstavlja privremeni dom njene umetnosti pretvara se u najpitomiju verziju, kombinovan sa uslovima kuće u kojoj je odrasla.

Poster

Izložbu „Psihološka slika kretanja“ čini opus od nekoliko skulptura konja postavljenih u različitim položajima, izvedenih tehnikom kovanja i zavarivanja lima. Konj, koji u posmatračkom iskustvu figurira kao simbol snage i brzine, postaje mehanizam prožimanja i prelaska statičnih u pokretna stanja.

Poster

Zadržavajući prepoznatljivu figuralnu tendenciju, umetnica pokušava ekspresiju sažeti u artikulaciju koja se uočava u tretmanu površina gde materijal dobija dominantnu ulogu. Materijal prolazi najrazličitije faze transformacije i pruža veliki otpor u svom oblikovanju, ali na kraju pristaje da bude preoblikovan.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.