U planu agroindustrijski centar u Čajetini

ČAJETINA – Na osmoj sednici Skupštine opštine Čajetina koja je održana juče, odbornici su doneli odluku o preregistraciji privrednog društva Eko agrar u okviru koga će se formirati budući agroindustrijski centar.

Kako je objašnjeno, planirano je da taj agroindustrijski centar postane profitabilno preduzeće koje neće koristiti budžetska sredstva već će se finansirati iz sopstvenih sredstava.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić je objasnio da će se to postići povećanjem kapaciteta mlekare Naša Zlatka u Krivoj Reci i izgradnjom hladnjače, odnosno sušare.

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su odlučili da se osnuje privredno društvo Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor, čiji objekat je Opština Čajetina kupila pre godinu i po dana. To je, kako je pojasnio Đurić, samo promena pravne forme uz gašenje prethodnog preduzeća.

Đurić je napomenuo da je u planu da se prošire smeštajni kapaciteti Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor i da se izgradi još nekoliko sadržaja.

Na 8. sednici SO Čajetina, odbornisi su usvojili i izmene plana rada JP Gold gondola jer su prihodi značajno povećani od 11. januara, kada je zlatiborska gondola počela sa radom. Kako je objašnjeno, ta sredstva preraspodeliće na tekuće projekte tog javnog preduzeća.

Među 34 tačke dnevnog reda o kojima su raspravljali na 8. sednici, odbornici su potvrdili odluku opštine Čajetina da će i dalje imati pravo na besplatan prevoz na teritoriji opštine svi koji su i do sada imali to pravo, uključujući i sve učenike koji su imali pravo na regresiran prevoz.

Izvor: Opština Čajetina

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.