Trke ubrzanja na aerodromu Ponikve (VIDEO)

UŽICE – Na užičkom aerodromu Ponikve održano je takmičenje automobila u ubrzanju na deonici od 402 metra. Oko 400 vozila iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine nadmetalo se u više trkačkih klasa, ali i u stajling izložbi automobila.

U nadmetanju su učestvovali automobili najrazličitijih kategorija, od kojih je većina namenski modifikovana za ovakva takmičenja, što znači da su značajna sredstva uložena u vozila koja se ne koriste u svakodnevnom životu.

„Naši životi, ali i porodica, sve to trpi zbog naše želje da učestvujemo u ovome. Automobili se namenski doteruju za drift, tu se ne gleda na troškove, strast je tu najbitnija“, kaže jedan od takmičara u driftu, Darko Grujović.

Osim u drag rejsu i driftu, vozači su se nadmetali i na stajling izložbi, koja je podrazumevala izgled vozila, ali i jačinu ozvučenja. Broj okupljenih učesnika nadmašio je očekivanja organizatora.

„Na stajling izložbi očekivali smo oko 150 vozila, a došlo je stotinu njih više. A na trkama na 402 metra imali smo više od 150 takmičara, što je fascinantno, s obzirom da nam je ovo prvi skup“, kaže jedan od organizatora, Ivan Basarić.

Ovakvo takmičenje u Srbiji je poslednji put održano 2007. godine, na aerodromu Batajnica.

„Moj otac je vozio polovinom pretprošle decenije i od tada nisu organizovane trke. Važno nam je da se ovo vrati, jer redovno vozimo u regionu“, rekao je Nemanja Petošević, pobednik klase 11.

Organizatori ističu da je ova disciplina veoma bezbedna, s obzirom da se vozi na aerodromskoj pisti i nadaju se da bi ovakva okupljanja mogla postati tradicionalna.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.