Bujica uništila put ispred železničke stanice u Semegnjevu (VIDEO)

ZLATIBOR – Obilne padavine iz prethodne sedmice dovele su do izlivanja potoka na putu ka zlatiborskom selu Semegnjevo, što je uslovilo uništenje asfalta i materijalnu štetu u okolnim vikendicama. Ovim je praktično uništen jedini put koji je sa Zlatibora vodio ka tamošnjoj železničkoj stanici.

Kao glavni problem meštani ističu izlivanje potoka na brani u Trčinogi, odakle se bujica spuštala niz semegnjevski put.

„Put je oštećen u dužini od oko tri kilometra, pri čemu na oko 200 metara koloviza uopšte nema asfalta. Na drugim deonicama je bilo odrona ili je skinuta asfaltna podloga, negde je voda podrila ispod puta“, rekla je predsednica MZ Semegnjevo, Vera Blagojević.

Ovo je jedini afaltni put prema Semegnjevu, odn. prema zlatiborskoj železničkoj stanici. Druga mogućnost je makadamski put koji ka ovom selu vodi sa Oka.

„Sreća u nesreći je pomoć od strane KJP Zlatibor, koji je brzo intervenisao i donekle osposobio te makadamske puteve koji nisu bili previše u opticaju poslednjih godina“, dodaje Blagojevićeva.

Objekti koji su se našli na udaru bujice pretrpeli su različite stepene oštećenja. Nekima od meštana ovo nije prvi put da im izlivanje potoka kod brane nanosi štetu.

„Ovo je peti put da mi se ovo događa. Molio sam opštnku upravu da se nešto preduzme, papirologija je na mojoj strani, a još je 2011. doneto rešenje da se ta brana sruši. To niko nije uradio i epilog je ovakav. Čak sam išao u upravu i govorio da su najavljene obilne padavine za ove dane“, kaže Milovan Gordić Komšo, kojem je bujica uništila stolariju u dvorištu, ali i nanela vodu i mulj unutar samih objekata.

O pričinjenoj šteti i dinamici radova na obnovi tek će se znati u narednim danima, posle uvida koji su na terenu uradili „Putevi Užice“.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.