Popločan Stari železnički most (video)

UŽICE-Završeni su radovi na popločavanju Starog  železničkog mosta na Gradskoj plaži i uređenje platoa,a za deset do petnaest dana biće završena i izgradnja lifta platforme za osobe sa invaliditetom,bicikliste i roditelje sa decom u kolicima.

plaza-2 Vrednost radova,koje je izvelo JP Stan, je 4.330.000 dinara . Urađena je  konstrukcija i podkonstrukcija mosta i zaštita, ugrađeno 15 tona čelika, postavljeno 110 kvadrata behatona na platou kako bi most bio u funkciji za šetače na početku  staze klisurom Đetinje dugom 3,5 kilometara.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković najavio je da će do kraja godine biti asfaltirano jos 1,5 kilometara,a na proleće još 2 ,pa bi dužina cele staze iznosila 7 kilomertara.

Čedomir Cicović iz Udruženja osoba sa invaliditetom istakao je da se ovim projektom ruše predrasude o Užicu kao nepristupačnom gradu za osobe sa invaliditetom.

„Godinama unazad smo slušali kako zbog konfiguracije terena ne može ništa da se uradi.Ovaj lift je primer da sve može da se uradi kada postoji dobra volja i dobre ideje“,naglasio ie Cicović.

Radove na rekonstrukciji mosta i izgradnji lifta finansiralo je Ministarstvo pravde sa 3,7 miliona dinara, a ukupna vrednost radova  je 8,7 miliona dinara.

You may also like...