Supermenov pohod ka Moskvi (VIDEO)

UŽICE – Užičanin Milovan Milutinović (72), poznatiji kao „užički Supermen“, krenuo je polovinom februara iz rodnog grada peške za Rusiju sa namerom da se na Dan pobede u Moskvi rukuje sa ruskim predsednikom. Spremio je za Vladimira Putina i rakiju staru 50 godina, ali ga je korona virus sprečio da ostvari svoj naum.

Krenuo je Supermen iz Užica 15. februara sa rancem teškim 22 kilograma, srpskom trobojkom i transparentom sa natpisom „Putinu u pohode“. Do Moskve je putovao 45 dana i prepešačio 2.640 kilometara. Spavao je po klupama i hotelima, ostajao bez novca, bez telefona, ali nije odustajao. 

„Kroz Mađarsku su me pratili sneg i kiša, kroz Poljsku kataklizma zbog ovog virusa, gde su svi hoteli bili zatvoreni, a zadnjih pet dana bio sam i bez telefona sve do Belorusije“, počinje svoju ispovest za portal ZOOMUE Milovan Milutinović, užički Supermen.

Kaže da kada čovek ima cilj i zna šta hoće ništa mu nije teško, ali se problemi dešavaju kada ih najmanje očekujete pa je tako bilo na granici sa Belorusijom.

„Kad sam stigao u Belorusiju čekao sam danima da me puste. Ništa nije nailazilo nijedan auto nikakav prevoz osim saniteta i policije. Na granici su mi rekli da će me pustiti da uđem u zemlju, ali mi nisu mogli garantovati da ću moći slobodno da se krećem“, kaže Supermen.

Poslednje kilometre do Moskve prešao je taksijem i u ambasadi Srbije razgovarao sa ambasadorom Miroslavom Lazanskim koji mu je obećao da će do kraja godine, ukoliko parada za Dan pobede ipak bude organizovana pokušati da mu, obezbedi susret sa Putinom.

„Obećao mi je Lazanski, iako nije mogao da kaže kada će tačno biti parada, da će me pozvati lično da dođem i da na Crvenom trgu pokažem to što čovečanstvo ne može da poveruje da može da uradi čovek u 72. godini da nosim 100 i 200 kilograma tereta“, priseća se Supermen reči srpskog ambasadora u Rusiji.

Divi se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, njegovom liku i delu i zna šta će mu reći ako do susreta dođe.

„Ono što on radi ne može da uradi niko. Političar, sportista, vernik ličnost sa jakim autoritetom. Čovek koji pomaže celom čovečanstvu. Sve se to vidi i zna i ja verujem da će on uspeti i ove godine da napravi paradu u Moskvi“

Epidemija korona virusa stala je između Supermena i Putina. Prošao je Milovan sve testove i zajedno sa ostalim srpskim državljanima avionom iz Moskve vraćen u Srbiju i od 6. aprila je u samoizolaciji. Dane provodi sumirajući beleške sa puta i slažući ih u neku buduću knjigu.

supermen
foto: facebook

„Završavam dnevnik koji sam počeo da pišem kada sam krenuo iz Užica, sa tačnim datumima i dešavanjima i biće to jedna knjiga. A kada završim Fakultet za fizičku kulturu planiran da napišem i jedan roman“, otkriva svoje planove Milovan Milutinović.

Užički supermen ceo život se bavi sportom, nikada nije bio kod lekara i tvrdi da se oseća kao tridesetogodišnjak. Da se sve može kada ima volje potvrđuje i to što je u ovim godinama redovan student Fakulteta za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu. Korone se ne plaši i kaže da su  jak imunitet i sportska aktivnost jedini lek protiv nje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.