Derbi (VIDEO)

POŽEGA –  Deveto kolo srpske lige Zapad donosi derbi između dve prvoplasirane ekipe, Zlatibora i Sloge.

Biće to prilika da i jedni i drugi vide svoju snagu, kako igračku tako i mentalnu. Jer ovakve utakmice donose pritisak i ko bude sposobniji da tu vrstu barijere potisne u drugi plan, može se nadati dobrom rezultatu. Sloga je u prošlom kolu odigrala nerešeno protiv Jedinstvo Puteva što su Čajetinci iskoristili i pobedom nad Budućnost Krušikom zaposeli poziciju broj jedan.

Jovan Nikitović je u bogatoj igračkoj karijeri odigrao veliki broj ovakvih utakmica i sigurno je da će svoje iskustvo umeti da prenese svojim igračima. Pored toga u ekipi ima prekaljenog Nikolića na golu kao i Stojakovića u sredini terena koji će svojim iskustvom dati dodatnu sigurnost i mirnoću.

Ovakve utakmice ne dobijaju samo igrači koji od starta istrče na teren. Naprotiv, potrebno da svi koji dobiju poverenje trenera daju svoj maksimum bilo da su starteri, bilo da ulaze s klupe. Darko Đukić je u Slogu došao letos iz Jedinstvo Puteva i još uvek traži svoje mesto, ugalvnom sa klupe ali veoma kvalitetno troši vreme koje mu poveri Nikitović.

Zlatibor je svoju snagu i ozbiljnost pokazao u Kup utakmici protiv superligaša Radničkog iz Niša, kad su meraklije posle jedanaesteraca pognutih glava napustili stadion Šavjcarija. Sa klupe ih predvodi Vladimir Mudrinić koji je sa Nikitovićem ispisao najsvetlije stranice Jedinstvo Puteva a sada će biti jedan naspram drugog.

Koliki značaj se daje ovoj utakmici dokazuje i podatak da će je suditi superligaški sudija Bojan Nikolić a pomagaće mu Marko Dimitrijević i Nenad Kurćubić. Četvrti sudija će biti Marko Srećković svi iz Kragujevca.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 15.30.

You may also like...