Stanje na zlatiborskim saobraćajnicama normalizovano (VIDEO)

ZLATIBORSKI OKRUG – Prvi ozbiljniji sneg u ovoj zimskoj sezoni stvorio je probleme na putevima u Zlatiborskom okrugu. Snežni pokrivač u rasponu od pet pa do dvadesetak centimetara pre svega je otežao kretanje teretnim vozilima, koja nisu imala adekvatnu zimsku opremu.

Najviše problema bilo je na magistralnom putu kod Zlatibora, gde je zaustavljanje teretnih vozila izazvalo formiranje kolona u oba smera.

„Na terenu su bile naše ekipe kamiona sa posipačima, međutim, zbog neposlušnosti vozača teretnih vozila, koji su pokušavali da se probiju, naši kamioni su blokirani. Morali smo da angažujemo dodatna vozila, kako bismo oslobodili put. Raščišćeni su putevi prvog i drugog prioriteta, a radi se na čišćenju puteva trećeg prioriteta. Palo je mnogo snega za kratko vreme, negde je bilo i do 30 centimetara snega. Saobraćaj je naizmenično propuštan, a oko 23 časa je ukinuta dvočasovna zabrana saobraćaja za teretna vozila“, kaže rukovodilac održavanja firme Putevi Užice, Alen Mušanović, dodajući da firma raspolaže sa adekvatnom mehanizacijom i brojem radnika pred nadolazeće zimske mesece i prognozirane obilnije snežne padavine. Apeluje na vozače da koriste zimsku opremu, pošto je osnovni uzročnik zastoja to što većina teretnih vozila na put kreće bez zimske opreme, tj. zimskih guma i lanaca.

Snežne padavine izazvale su probleme u snabdevanju električnom energijom, tako da je, prema nezvaničnim informacijama, tokom dana nekoliko hiljada domaćinstava u Zlatiborskom okrugu bilo bez struje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.