Stamatović: Izvinjavamo se što ne koristimo luč i petrolejku (VIDEO)

ZLATIBOR – Centar Zlatibora dobio je potpuno novi izgled. Korito jezera u centru Zlatibora u potpunosti je obnovljeno i ovo je najobimnija rekonstrukcija jezera od izgradnje 1947. godine.

U proteklom periodu sprovedeni su obimni radovi na uređenju turističkog centra i samog jezera. Tako su na Kraljevom trgu postavljene nove ploče i rekonstruisan sistem podnog grejanja, postavljene nove klupe, proširena pešačka zona , uređen plato ispred Kraljeve česme i nove zelene površine.

„Nije bilo lako u vreme pandemije i vanrednog stanja krenuti sa obimnim radovima i privesti ih kraju. Mi smo dugi niz godina odlagali poslove koji su nas čekali na samom uređenju ovog jezera, kao i uređenju trga. Trg smo uredili, očistili smo jezero, oni koji su dolazili ranijih godina znaju koliko je bilo zagađeno. Nekih 30, 40 godina je čekano da se jezero zaštiti od površinskih voda. Mnogo truda, rada i odricanja je trebalo uložiti da bi se sve završilo“, rekao je za ZOOM predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Nakon puštanja u rad rasvete oko jezera, društvene mreže su se usijale od komentara “ da je novo jezero samo skup kiča“.

„Jezero je i ranije bilo betonirano samo što se to nije videlo od blata, mi smo sve to rekonstruisali, osvetlili. Ja se svima koji imaju loše komentare izvinjavam što smo mi sada u svetlu progledali, nismo još uvek sa petrolejkama i sa lučem. Možda bi mnogi voleli da nas vide u takvom stanju i u takvoj situaciji. Ako njima ovo ne odgovara oni imaju i druge planine i druge destinacije pa neka se oduševljavaju istim ovim na nekom drugom mestu. Mi ovo radimo zato što volimo svoje mesto, a onima koji su davno otišli odavde kada je nama najteže bilo, poručujem da se vrate ako žele, ovde su uvek dobrodošli“, dodaje Stamatović.

Nakon sedam decenija od izgradnje, jezero je dobilo svoj novi savremeniji izgled, a sledeće godine u planu je izgradnja fontane na sredini jezera koja će biti visoka 27 metara, što će je činiti najvećom fontanom u Srbiji.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.