Stamatović: Hoćemo imena pravih krivaca (video)

BEOGRAD,ZLATIBOR-Reakcijom ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović poništena su rešenja kojim je utvrđeno pravo svojine na poljoprivrednom i građevinskom zemljištu u korist  Poljoprivrednog kombinata “Zlatibor“, a protiv odgovornih u tom ministarstvu su podnete krivične prijave, rečeno je danas Tanjugu u ministarstvu.

 

Propusti su načinjeni u prvostepenom i drugostepenom postupku, što je bio osnov da se po tužbi Državnog pravobranilaštva sva tri sporna predmeta vrate na ponovni postupak, u cilju pravilnog utvrđivanja činjenicnog stanja, na osnovu koga će prvostepeni organ doneti novu odluku.

Prema zaposlenima u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenuti su disciplinski postupci sa merom suspenzije do okončanja postupka.

Pošto postoje osnovi sumnje i u postojanje krivičnog dela, ministarstvo je nadležnom tužilaštvu podnelo i krivične prijave protiv lica koja su neposredno učestvovala u donošenju rešenja.
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović smatra da su krivične prijave koje su danas podnete protiv odgovornih u Ministarstvu građevine ,podnete protiv onih koji su najmanje krivi u priči o PK Zlatiboru,a da glavni krivci i dalje nisu poznati javnosti.

 

“Postoje indicije da iza pokušaja prisvajanja državnog zemljišta na Zlatiboru stoje moćni ljudi.Opština Čajetina traži da javnost Srbije sazna njihova imena i da oni budu sankcionisani.Zbog toga poništavanje rešenja ,kojim je utvrđeno pravo svojine na 2213 hektara poljoprivrednom i građevinskom zemljištu u korist Poljoprivrednog kombinata Zlatibor,vidimo ne kao pobedu,već samo jednu dobijenu bitku”,izjavio je Stamatović za ZOOMUE.

 

On je inaglasio da će verovati da je ispoštvan zakon tek onog trenutka kada u Geodetskom zavodu kao vlasnik 2.213 hektara zemljišta na Zlatiboru bude uknjižena Republika Srbija.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.