Pribojska METŠ obeležila 75 godina postojanja

PRIBOJ – Svečanom akademijom u pribojskom Domu kulture, kolektiv Mašinsko-elektrotehničke škole obeležio je jubilej – 75 godina ove vaspitino obrazovne ustanove. Sve je počelo 12.decembra 1947.godine, kada je sa radom počela Stručna produžna škola za učenike u privredi, što je bila prva srednja stručna škola u ovom kraju.

“Do sada je kroz školu prošlo preko 17 hiljada učenika ili 72 generacije maturanta. Mnogi od njih postali su odlični majstori u fabrikama, inženjeri mašinstva, profesori na fakultetima, ali i slikari, umetnici, novinari. Uz podršku Vlade Srbije zgrada škole je kompletno renovirana pre tri godine i izgrađena je fiskulturna sala. Danas školu pohađa 399 učenika u 15 odeljenja,a škola ima 67 zaposlenih”, rekao je na Svečanoj akademiji direktor METŠ Zvonko Prijović.

Povodom jubileja škole na književnim konkursu pod nazivom “Naši školski dani” najbolji su bili, u pisanju poezije Darko Gazdić, Pavle Komarica i Jovana Vujović, a u pisanju proze Glorija Šalipur, Denis Begović i Tamara Marjanović.

Svečanu akademiju povodom 75 godina METŠ u Priboju upotpunili su njeni sadašnji i bivši učenici. Program je vodio Lazar Janović, nekadašnji đak ove škole a sada novinar RTS i perspektivna muzička zvezda, sadašnja učenica škole Anđela Spajić.

Gostovali su i prvakinja pozorišta na Terazijama Mina Lazarević, prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta Pribojac Milorad amjanović,solista i operska diva Narodnog pozorišta Nataša Radovanović i pijanista Pavle Joksimović.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.